Dijous, 15 d'Agost de 2024

La «festa» de CCOO i UGT pel dia del treball aplega 300 persones a Tarragona

01 de Maig de 2022, per Josep Maria Llauradó Serra
  • Dos pots de fum i una traca han donat el tret de sortida a la manifestació de CCOO i UGT a Tarragona.

    Josep M. Llauradó

Prop de 300 persones han participat aquest diumenge en la manifestació convocada pels sindicats CCOO i UGT a Tarragona. Acompanyats per una batucada, que ha generat un ambient força festiu, els membres d'ambdós sindicats han protestat a favor de contenir preus, apujar salaris i reduir desigualtats.

Entre els blocs assistents hi destacava la presència del personal de PortAventura, dels supermercats Spar i del sector químic, que en els últims mesos han iniciat diverses lluites en el marc de la negociació del conveni. Tant el sector serveis relacionat amb el turisme com el sector industrial han tornat a protagonitzar una marxa que ha comptat però amb altres reivindicacions, com per exemple la de Correus, que tot just aquesta setmana han organitzat una tancada a les oficines de la ciutat.

A banda dels representants polítics de l'Ajuntament de Tarragona i del Parlament, tal com sol ser habitual, també hi ha hagut símbols del Partit Comunista d'Espanya (PCE) i del Partit Comunista dels Treballadors de Catalunya (PCTC).

Joan Llort, secretari general de la UGT a les comarques tarragonines, ha recordat que el d'aquest 2022 és el primer 1 de maig "normalitzat". Tant Llort com Mercè Puig (CCOO) han reclamat increments de salaris d'acord amb la pujada de l'Índex de Preus del Consum (IPC). Asseguren en aquest sentit que algunes empreses han guanyat amb la pandèmia i que si no es reparteix aquest guany hi haurà "més desigualtat".

[noticiadiari]45/44829[/noticiadiari]

 

La batucada ha amenitzat el matí d'aquest diumenge a la Rambla Nova de Tarragona. Foto: Josep M. Llauradó

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Carmina Pozuelo  02 de Maig de 2022

Titular despectiu

Tot i que la crònica es correcta, excepte que hi havia mes de 300 persones a la manifestació. Crec que titular com a “festa” una acció reivindicativa amb la tradició del primer de maig, em sembla despectiu i gens afortunat. Cal recordar que els sindicats que son votats pels treballadors i treballadores, son un mur de contenció als atacs d’algunes empreses a les condicions de treball. Visca el primer de maig!

Reportatges