Dilluns, 21 d'Octubre de 2024

La gestió econòmica del CF Reus Deportiu i la seva desaparició, en un documental

17 de Maig de 2022, per Reusdigital.cat
  • El documental analitza la desaparició del CF Reus Deportiu

    Cedida

Fa gairebé quatre anys d’aquell fatídic agost de 2018, en què una sèrie de problemes econòmics van precipitar una crisi irreversible dins del CF Reus Deportiu. Va començar un periple judicial que va portar el club reusenc fins a la liquidació, l’any 2021. Ara, gairebé quatre anys després de la mort del club roig-i-negre, tres estudiants de quart curs de Periodisme de la Universitat Rovira i Virgili relaten els últims mesos de vida del club en el seu treball de fi de grau.

Parlen periodistes, extreballadors i exjugadors



Adrià Tella, Andreu Rauet i Víctor Gómez són els creadors del documental El Cas CF Reus, buscant culpables, un intens repàs de l’agonia que va patir el club del Baix Camp entre 2018 i 2019. El documental compta amb testimonis que van esdevenir autèntics protagonistes en el desenllaç de la història del CF Reus Deportiu. En total, s’han enregistrat un total de 20 entrevistes a periodistes, extreballadors, jugadors del club, o polítics.

Durant els últims dos mesos han compartit alguns avanços del documental i el tràiler a les xarxes socials del treball de fi de grau. També van iniciar un procés de micromecenatge a les xarxes socials que els ha permès finançar l’acte de presentació i projecció del documental. â€‹Es presentarà públicament el proper divendres 3 de juny a dos quarts de 7 de la tarda en un acte obert al públic a la sala Santa Llúcia de Reus. L’acte consistirà en una projecció del documental i una posterior taula rodona amb la participació del públic per debatre el contingut del documental. L’endemà, el dissabte 4 de juny, el documental s’emetrà públicament al canal de YouTube “El ‘Cas CF Reus’”.

Una peça audiovisual que "posa el focus en Joan Oliver"



Segons els seus autors, és "una peça audiovisual que posa el focus en temes com la presumpta vinculació de Joan Laporta i el seu cercle en la gestió del CF Reus, els negocis a la Xina de Joan Oliver, les vendes frustrades del club, el paper de Javier Tebas i LaLiga, i la gestió de Clifton Onolfo durant la seva etapa en la presidència del Reus". Fins i tot s’hi analitza el paper de la societat civil reusenca i l’administració pública en el desenllaç d’aquella història. "Tot plegat des d’un enfocament crític i amb la intenció d’informar de qui van ser els autèntics responsables de la desaparició del CF Reus Deportiu", segons els joves estudiants.

Tornant a l'acte de presentació, aquest consistirà en una projecció del documental i una posterior taula rodona amb la participació del públic per debatre'n el contingut. L’endemà, el dissabte 4 de juny, el documental s’emetrà públicament al canal de YouTube obert per al documental. 
 
 

Cartell de la presentació Foto: Cedida





 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Pedro   18 de Maig de 2022

Los amigos siguen vivos

Son unos presuntos especialistas en gestionar clubs de futbol, lo han hecho con el Reus, le han chupando toda su sangre rojinegra dejándolo en un cadáver sin rumbo y no les pasa nada, siguen manifestándose y mostrándose públicamente como si nada, que lastima de país

Reportatges