Dijous, 05 de Setembre de 2024

El sindicat STR engega el camí cap a l'avançament de la jubilació dels treballadors del sector químic

20 de Maig de 2022, per Josep Maria Llauradó Serra
  • D'esquerra a dreta, Marga Vila, Carmen Colado i David Navarro (STR).

    Josep M. Llauradó

El sindicat STR ha anunciat aquest divendres l'inici d'una campanya a favor d'un coeficient reductor de la jubilació per als treballadors de la indústria química. En una roda de premsa a la seu del Col·legi de Periodistes de Tarragona, els representants del sindicat han assegurat que des del passat mes de març han mantingut contactes amb ajuntaments, forces polítiques i parlaments per tal que donin suport a l'objectiu final: una Iniciativa Legislativa al Congrés dels diputats que permetria equiparar aquest col·lectiu laboral amb el personal de les policies locals, els cossos de bombers o els miners, que també gaudeixen d'aquest reductor.

Segons ha detallat David Navarro, coordinador de les empreses de l'AEQT com a STR i membre del grup promotor, les lleis 40/2007 i 27/2011 emparen aquesta demanda en matèria de Seguretat Social. La mesura afectaria a "tots els treballadors, sense distinció" del sector químic, petroquímic i de refina d'arreu de l'estat espanyol, si bé ara s'estan centrant on aquesta indústria hi té més pes: a Catalunya, a l'Aragó i al País Valencià.  

Navarro considera que les "particularitats" del sector els obliguen a prendre aquesta decisió. "A partir de determinada edat hi ha una pèrdua d'aptituds físiques per l'impacte que té l'edat, per l'exposició a agents químics, a sorolls, a estrès, a la càrrega mental, a l'alteració del son pels torns de feina nocturns, etc.".

Carmen Colado, delegada territorial de l'STR, assegura que les condicions laborals són "molt exigents" i que per aquest motiu la proposta ha estat "molt ben acollida" per part dels diferents agents consultats. Fins i tot han aconseguit el suport d'alguns ajuntaments com és el cas de la Canonja, el Morell, Botarell, la Pobla de Mafumet o Cambrils. Tot i això, creuen que necessiten una demostració de força al carrer i per aquest motiu han convocat una manifestació el dia 26 de maig a les sis de la tarda des de la plaça de la Generalitat (davant del Corte Inglés) i que finalitzarà a la plaça de la Font per tal que l'Ajuntament de Tarragona escolti aquestes reivindicacions.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics