Diumenge, 06 d'Octubre de 2024

La música del Seguici Festiu de Reus, recollida en un nou CD i llibre

20 de Juny de 2022, per Estel Romeu
  • S'han presentat l'àlbum i el llibre "Músiques del Seguici Festiu de Reus"

    Estel Romeu

La Festa Major de Sant Pere ja té la seva banda sonora actualitzada. Aquest mes de juny s’ha publicat l’àlbum Músiques del Seguici Festiu de Reus que recull les peces de cada element de la ciutat tal com sonen en directe. Alhora es commemora el 25è aniversari de l’Aula de Sons, entitat impulsora de la creació de l’àlbum. 

El Sant Pere 2022 comptarà amb el nou àlbum i llibre del seguici festiu



35 peces formen part de Músiques del Seguici Festiu de Reus, l’àlbum impulsat per l’Aula de Sons i Reus Cultura en col·laboració amb la Diputació de Tarragona i la Generalitat de Catalunya. A banda del CD, també s’ha creat per primera vegada el llibre, que amb el mateix nom, recopila les partitures d’aquestes peces per posar-les a disposició de qualsevol músic.
 

Aquest Sant Pere incorporarà l'àlbum i el llibre de Foto: Estel Romeu



El llibre suposa una novetat ja que transcriu per primer cop en paper i de forma oberta les músiques del seguici tal com sonen en directe. Per crear el llibre s’ha comptat amb la col·laboració dels músics més experts en cada peça per fer la transcripció més acurada. 

En la mateixa línia, l’àlbum suposa una actualització de l’última versió que es va fer l’any 1998, de manera que incorpora els nous elements que s’han anat creant i les noves peces que ha incorporat cada element. “Músiques del Seguici Festiu de Reus” es posarà a la venda durant la Festa Major a un preu de 15 euros el llibre i 10 l’àlbum, amb 300 i 500 exemplars respectivament. Es podran trobar a la botiga de la Festa Major i, més endavant, estaran disponibles en plataformes digitals oberts a tothom. 

25 anys de l'Aula de Sons de Reus



Enguany, a més, l’Aula de Sons de Reus compleix el seu 25è aniversari i ha rebut la Menció Honorífica de l’Ajuntament de la ciutat.

És un projecte que impulsa la formació de música en música tradicional i que té la voluntat de posar en valor i divulgar les sonoritats típiques de la cultura popular reusenca i catalana. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges