Dimarts, 16 de Juliol de 2024

Què ha estat notícia, a Reus, els últims dies?

10 de Juliol de 2022, per Reusdigital.cat
  • Edgar Fernández, respresentant de la CUP a la Diputació de Tarragona

    Jonathan Oca

Com cada vespre de diumenge, a Reusdigital.cat tanquem la setmana informativa amb el resum dels fets més destacats a la nostra ciutat al llarg dels últims dies.

Dilluns: nou escenari en la gestió de la recollida de la brossa



La vaga dels treballadors de Reus Net ha estat desconvocada i, en endavant, s'obre un període de negocacions entre el comitè de l'empresa i Valoriza-Romero Polo per tractar les demandes de la plantilla. Des del venciment de l'anterior contracte (el 2018, amb Fomento com a concessionària), s'han produït no pocs episodis de tensió entre els actors implicats. Dilluns vam oferir-vos una anàlisi per entendre la cronologia dels fets. 


A més, us vam parlar dels resultats de la campanya contra l'abandonament d'animals dut a terme des de la regidoria de Medi Ambient en aquest primer semestre de 2022. Finalment, i gràcies a un nou mapa interactiu de Roger Tugas, us vam convidar a consultar el cost mitjà de l'IBI a la nostra ciutat, així com en altres poblacions de la comarca i del país. 


Dimarts: el sector del turisme espera un bon estiu a Reus



Dimarts, Joel Medina ens va parlar de les previsions turístiques de cara a l'estiu que té el sector de la nostra ciutat. En general, les expectatives són molt bones, i es preveu poder assolir els nivells d'activitat i d'ocupació hotelera de 2019. Això sí, tot plegat es contempla amb prudència. 


També va ser notícia que l'Ajuntament de Reus ha retirat el llaç groc dels presos polítics de la façana del palau, per una demanda de Cs. 

Dimecres: rebaixes als establiments de Reus



Dimecres, Estel Romeu ens va parlar sobre les rebaixes d'estiu als establiments de la nostra ciutat i als de Cambrils. Els botiguers encaren les properes setmanes amb cert optimisme i, en alguns casos, esperen que les vendes siguin molt bones. 


A banda, va ser notícia que agents de la Guàrdia Civil fan pràctiques al territori (en diversos espais i equipaments, com l'aeroport de Reus) contra el tràfic de drogues i el frau fiscal. 

Dijous: els millors restaurants de Reus



Dijous vam analitzar la plataforma TripAdvisor per copsar quins són els 10 restaurants de Reus més ben valorats pels seus usuaris. Aquest contingut s'ha convertit en el més llegit dels últims dies. 


Al migdia, la CUP va revelar que el regidor Edgar Fernàndez havia estat detingut en relació al cas que investiga una trentena de militants independentistes, per la seva suposada implicació en les protestes derivades de la sentència del judici al procés, la tardor de 2019. El jutge havia citat a declarar el cupaire en reiterades ocasions, però aquest no s'hi havia presentat. 


A més, vam explicar-vos que s'està licitant el contracte d'obres del carril bici de Misericòrdia a la urbanització Blancafort. 

Divendres: el Colmado Baró, un comerç amb història



Durant les properes setmanes d'estiu, els divendres destacarem establiments emblemàtics de Reus per repassar-ne la trajectòria. Hem començat per tot un clàssic, el colmado Baró del carrer de les Galanes. Recupereu ara el reportatge d'Estel Romeu.


La Guàrdia Urbana, al seu torn, va informar que agents del cos van desmantellar una festa il·legal en una finca al camí del Pi del Burgar. Hi van identificar 40 persones, la majoria turistes allotjats a Salou. 

Dissabte: l'evolució d'El Círcol de Reus



Si divendres vam començar la sèrie dels comerços històrics, els dissabtes de juliol i d'agost seran per donar veu a les entitats local. A la secció Teixit reusenc, Joel Medina us parlarà d'associacions i col·lectius que fan ciutat. En aquest primer lliurament, s'ha centrat en El Círcol de Reus, d'enhorabona pels seus 170 anys i per la Creu de Sant Jordi. 


En política, el PSC Reus va fer balanç dels tres anys del mandat amb un acte al barri Fortuny on es van reunir unes 250 persones.
 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges