Dimecres, 17 de Juliol de 2024

El ple acorda crear una comissió de treball a la recerca d'una «nova cultura de l'aigua»

16 de Setembre de 2022, per
  • Ricard Novella

Un cop s'han tractat les mocions de Cs al ple d'aquest divendres (una de les quals, relativa a la inclusió de persones amb la discapacitat auditiva), la sessió plenària ha seguit amb la proposta de la CUP per instaurar una "nova cultura de l'aigua" davant del context actual. El suport ha estat unànime, prèvia inclusió d'una esmena del govern per aplegar els motius en un únic punt d'acord. Aquest insta les parts a establir una comissió interdepartamental de treball durant l'últim trimestre d'enguany, en què hi haurà tècnics, representants dels grups municipals. La vicealcaldessa, Noemí Llauradó, ha explicat que "davant del canvi climàtic, des de l'àmbit local hem de defugir enfrontaments i trobar solucions". 

El regidor de la CUP, Edgar Fernàndez, ha exposat els motius de la moció i ha agraït després l'acord per a la constitució de la comissió de treball. "S'ha de poder parlar del paper del turisme, o de la pagesia, en la gestió dels recursos hídrics del territori", ha dit. "Cal un canvi de model, perquè l'actual està esgotat. I es podria fer si hi hagués voluntat política", ha reblat.

Rebaixa del preu del transport



Després s'ha debatut la primera de les dues mocions que el PSC ha inclòs a l'ordre del dia, relativa a una proposta per augmentar la rebaixa del transport públic municipal fins al 50% (actualment és del 30%). Els motius els ha exposat Daniel Marcos i, per part seva, el govern hi ha introduït esmenes que han estat acceptades, relacionats amb l'estudi i la valoració de la possibilitat d'aplicar un augment a la rebaixa actual. El suport als socialistes ha estat de tota la resta de grups i del regidor no adscrit, Raúl Meléndez. 

L'última moció del ple ha estat també dels socialistes, i l'ha exposada Tania Agudo. Instava els grups a "potenciar la col·laboració" amb la Generalitat per garantir l'accés a places d'educació públiques per a canalla de 0 a 2 anys. La regidora ha argumentat que "actualment l'oferta no és suficient per a demanda que hi ha". A les files del govern, el regidor Daniel Recasens ha subratllat que l'ajuntament "ajusta l'oferta i la demanda de places públiques d'educació entre els 0 i els 2 anys, a la ciutat". La proposta del PSC, doncs, s'ha descartat.

Cal recordar que el ple d'aquest divendres s'ha interromput una bona estona per una roda de premsa convocada pel govern, per informar de la detecció d'un cas confirmat i un altre de possible de febre del Nil a Reus.


A banda, i entre altres acords, s'ha aprovat el consell de la formació professional a Reus.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Joan Anton Carricondo Oyonate  17 de Setembre de 2022

Cal incidir molt en l'educació!

Estem en un punt crucial on l'educació està en un primer pla, o hauria ser un punt primordial de primera necessitat. Aquells que ara no fan res s'ho trobaran en el futur, i no parlem dels actuals polítics.

Reportatges