Divendres, 12 de Juliol de 2024

Una quarantena d’actes per Sant Cosme i Sant Damià, a Vandellòs

19 de Setembre de 2022, per Reusdigital.cat
  • La festa major de Vandellòs s'allarga fins al diumenge 25 de setembre

    Cedida

En honor de Sant Cosme i de Sant Damià, aquesta setmana se celebrarà la festa major de Vandellòs, del 22 al 25 de setembre. Començarà el dijous 22, a les 6 de la tarda, amb el repic de campanes de l’església i finalitzarà el diumenge 26, amb el gran castell de focs previst a dos quarts de 10 de la nit. Aquest últim, de fet, serà un dels actes que es recuperaran enguany, després dels dos anys de pandèmia.

I és que la celebració es caracteritzarà per la tornada a la normalitat i l’absència de restriccions sanitàries per la pandèmia, segons ha ressaltat la presidenta del Centre Cultural, Esportiu i Recreatiu de Vandellòs (CCERV), Rosa Saladié, l’entitat local que l’ha organitzat amb el patrocini de l’ajuntament i la col·laboració de diverses entitats del poble.

Així doncs, hi haurà una quarantena d’actes per a tots els públics, gairebé el doble que l’any passat. Entre aquests, destaquen els tradicionals, com ara la 25a Clotxada Popular; el 33è Gran Correfoc de Nit; la 7a Trobada de Gegants i Capgrossos; l’Homenatge a la Vella Pagesia, la Plantada de bèsties, les sardanes (amb la Cobla Reus Jove); el seguici popular pels carrers del poble i el ball de nit, amb l’orquestra La Selvatana (durant aquest acte, com ja és habitual, es durà a terme els Balls del Ram i Fanalet i els diners recaptats aniran destinats a la Lliga contra el Càncer de les comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre).

Novetats



La presidenta del CCERV, Rosa Saladié, ha remarcat també les novetats d’enguany: l’exposició de cotxes i motos antigues, que es podrà veure el divendres a la plaça de Catalunya, de les 11 del matí a les 8 del vespre; i el cafè concert de diumenge a les 5 de la tarda a la plaça dels Drs.Gil-Vernet amb el grup de música tradicional Tocats del grall. També s’oferirà l’obra de teatre 1001 Gags, de la companyia La Villarroel, l’actuació del grup de versions Músics de carrer, que farà un tribut a Xarango, un vermut rumbero amb la banda Windy Coast i l’espectacle La vida es un musical.

A més, hi haurà actes adreçats especialment a la canalla (jocs tradicionals i taller de circ, un espectacle infantil de la companyia La Bleda i xocolatada) i als joves (disco mòbil amb els djs Joanet FM i Aleix Ballesté i Adam Lay, el 4t Corregaratges amb la xaranga Xino-Xano que ha preparat l’Associació de Joves de Vandellòs, la gimcana Asclats de Festa organitzada per l’ADF local; i la Nit Jove amb el grup de versions Vizuri).

La pregonera



Enguany, la persona encarregada de fer el pregó, el dijous a les 7 de la tarda al pavelló poliesportiu, serà la veïna del poble M.Antònia Castellnou Saladié, que durant 40 anys ha estat mestra de l’escola de Vandellòs.

L’Ajuntament l’ha triada com a pregonera per reconèixer la seva aportació a la col·lectivitat. L’acte del pregó estarà amenitzat per la banda municipal de música Clau de Vent i, posteriorment tindrà lloc la presentació de la pubilla i les damisel·les d’honor.

A la pàgina web municipal, es pot consultar el programa d’actes complet.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges