Divendres, 19 de Juliol de 2024

Mig segle d'història local en una exposició a la Biblioteca Central Xavier Amorós

30 de Setembre de 2022, per Marc Busquets Obré
  • L'exposició és a la biblioteca central

    MBO

Fins a finals de novembre es podrà visitar, a la Biblioteca Central Xavier Amorós, una exposició que repassa els fets més rellevants que han tingut lloc a la nostra ciutat en els últims 50 anys. Tot plegat té el seu origen en el projecte de la Fundació Privada Reddis Reus 1970-2020: Cronologia d'una transformació, concebut per analitzar els canvis socials, polítics i econòmics viscuts en aquest període a la capital del Baix Camp. A la mostra hi col·laboren Canal Reus TV i la regidoria de Cultura del consistori. 

Una "ciutat de referència"



Des de la fundació, la presidenta Carme Buixeda ha assenyalat que amb Reus 1970-2020 s'ha volgut donar veu "a diversos actors" que han contribuit a fer avançar la ciutat. En aquesta línia, ha apuntat que aquest és un "projecte col·lectiu", de diverses fases, i que va incloure mesos enrere una sèrie de conferències centrades en àmbits diversos (la cultura, la política) que en un futur seran recollides en un llibre. Una de les ponents va ser la col·laboradora de Reusdigital.cat Isabel Martínez. 
 

Martí, Buixeda i Recasens, aquest divendres, a la presentació de l'exposició Foto: Reus.cat



El material de Reus 1970-2020 també va nodrir una sèrie documental realitzada i emesa a Canal Reus TV, de la qual Baixeda n'ha volgut destacar la "bona acollida" per part de l'audiència. Tot citant Xavier Amorós, la presidenta de l'entitat ha manifestat que l'objectiu del projecte passava per convidar els ciutadans a preguntar-se "què pretenem, per a Reus" i concloure que "convertir-la en una ciutat de referència" al país. 

Suport de Cultura



El regidor de Cultura, Daniel Recasens, ha argumentat el suport de l'administració al projecte i a l'exposició que ara se'n deriva. "Com a consistori, impulsem iniciatives, però també ens agrada sumar-nos-hi quan sorgeixen del teixit local", ha dit, tot subratllant "l'esforç" dels artífexs de la mostra per fer-la "amb rigor, en un notable exercici de memòria històrica". Finalment, el periodista Josep Maria Martí ha apuntat que a l'exposició s'ha volgut oferir un recorregut "atractiu" pels últims 50 anys viscuts a Reus a través de recursos gràfics. Aquest ha destacat que la mostra convida a la participació ciutadana, ja que a través de la xarxa es podrà opinart sobre els fets més rellevats que han tingut lloc a casa nostra des del 1970. 

L'exposició Reus 1970-2020 es podrà visitar, de franc, fins al 30 de novembre. De la confecció se n'ha encarregat l'estudi local OVNI. No es descarta que més endavant es pugui convertir en una mostra itinerant, o que s'impulsin accions divulgatives adreçades als estudiants de col·legis i instituts. Quant al llibre, serà editat pel Centre de Lectura i es preveu que es pugui presentar en les properes setmanes. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges