Divendres, 12 de Juliol de 2024

Reus, Vila-seca, Salou i Constantí crearan una empresa de serveis funeraris

10 de Novembre de 2022, per Marc Busquets Obré
  • Les autoritats han presentat el projecte per crear l'empresa supramunicipal de serveis funeraris

    ERC Reus/ Twitter

"Aquest dijous comencem una experiència única, i sense precedents". D'aquesta manera, el batlle de Reus, Carles Pellicer, ha anunciat que els consistoris de la capital del Baix Camp, Vila-seca, Salou i Constantí sumaran esforços de cara a la futura creació d'una empresa supramunicipal per oferir i prestar serveis funeraris a la ciutadania "de qualitat i a preus ajustats". Si bé no s'han concretat els terminis per a la seva posada en marxa, tot just ara s'inicia un període que durarà "mesos" per constituir la mancomunitat. 

Possibles noves incorporacions, al futur



Al tanatori de Reus, Pellicer ha exposat que "en un marc legal de lliure competència" quan a la prestació dels serveis funeraris, l'experiència municipal "de quatre dècades" en aquest àmbit per part Reus Serveis Municipals (RSM) ha servit per donar una "atenció propera i de qualitat" al veïnat que ha d'acomiadar una persona estimada. Amb la voluntat de "millorar" i oferir "preus ajustats" als ciutadans, l'alcalde ha revelat que "fa temps" que amb els ajuntaments de Vila-seca, Salou i Constantí "s'exploren noves vies" a la recerca d'una fórmula empresarial adequada

I aquesta, ha precisat, és la creació d'una societat supramunicipal que comptarà amb la participació dels quatre consistoris, i que més endavant es podria obrir a noves incorporacions. L'alcalde de Vila-seca, Pere Segura, ha destacat que tots els ajuntaments comparteixen la "visió pública" en la gestió dels serveis funeraris, i ha revelat que un cop va rebre la proposta des de Reus, "la resposta afirmativa va ser ràpida". El seu homòleg de Constantí, Òscar Sànchez, ha agraït la "generositat" dels municipis que han iniciat el camí per crear l'empresa. 

En endavant



Sànchez ha assenyalat que fa un parell d'anys que a Constantí es projecta una sala de vetlles, equipament que espera poder licitar en breu. "Des de la gestió pública oferirem un millor servei a les persones", ha subratllat. L'alcalde de Salou, Pere Granados, ha indicat per part seva que "de seguida vam tenir que aquest projecte significava una millora" per a la gestió i prestació dels serveis funeraris a la seva localitat. La regidora responsable de Serveis Funeraris Reus i Baix Camp, Montserrat Flores, ha apuntat que el camí per construir l'empresa "de manera conjunta" serà "complex, de mesos", per afegir que els primers acords els hauran de prendre els diferents ajuntaments, als seus respectius plens, per sumar-se al projecte. 

Quant al consistori reusenc, la qüestió es debatrà al plenari del 18 de novembre, i servirà per acordar un "procés de transformació" de la divisió de serveis funeraris de RSM per constituir la nova empresa. Per ara, s'ha creat una comissió "compartida" amb tècnics i representants polítics com a components. En endavant, es decidirà la participació de cadascun dels ajuntaments en la societat, amb quines instal·lacions es compta i quines inversions caldria fer, entre altres qüestions. Els quatre alcaldes i la regidora han conclòs que el projecte conjunt "abaratirà costos", el que beneficiarà els ciutadans. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges