Dilluns, 12 d'Agost de 2024

Els bars, tresors de barri

10 de Desembre de 2022, per Reusdigital.cat
  • El propietari del bar no vol retornar els diners que no hauria d'haver rebut

    Europa Press

Diu la cançó que els bars són llocs on és grat per conversar. Són també punts de trobada, espais de reunió i de celebració. Són, també, referents en la vida de les persones i icones de les ciutats. A Reus, per sort, d'establiments cèlebres per les seves menges, per la bona atenció i per la seva trajectòria n'hi ha una bona colla.

En aquesta ocasió, us proposem anar tomb de ravals enfora, més allà del nucli antic, per destacar locals situats en indrets com el Carrilet, el Carme, o el barri Fortuny. 

Sigui per fer un beure, per fer unes braves o el cafè amb llet de mig matí, amb el diari al costat, els bars són refugis, pàtries simbòliques. Són part de Reus. Com sempre, volem precisar que no els podem esmentar tots, i que aquests articles volen ser un reconeixement a tota la feina del gremi. 

Al Carrilet



Si comencem pel sud de la ciutat, ara que parlem de la seva futura trasformació, de bars amb parròquia lleia n'hi ha no pocs. De fet, només cal que passegem per la mateixa avinguda del Carrilet i fer un cop d'ull a les terrasses d'alguns dels locals que hi ha, i que són habitualment plenes. Un clàssic de la zona és l'Alhambra, on el menú està prou bé, segons els usuaris de Google. La tapeta amb la consumició sempre és d'agrair, a més. 

Al límit amb el Carme, a la plaça de la Ràdio, hi trobareu un d'aquells establiments imprescindibles: el cafè de la Ràdio. Les tapes, esplèndides. 


Al Carme



Força a prop del cafè de la Ràdio hi trobareu dos establiments que també compten amb força adeptes. D'una banda, a la Manigua s'hi menja un menú de migdia fantàstic, i si sou de l'Espanyol us hi sentireu com a casa. 


A la vora, hi teniu la Mulasseta. Si sou d'esmorzars de forquilla, pot ser una bona elecció. 



I encara al Carme, volem parlar-vos d'un tercer bar d'aquells que val la pena conèixer (o redescobrir, si ja hi heu estat). Al carrer del Vent, el Proven pot presumir d'un menú diari excel·lent, i d'unes tapes exquisides. El tarannà càntabre dels seus impulsors hi apareix reflectit, a la carta!


Al barri Niloga



Del Carme ens desplacem al nord del terme, al barri Niloga. Un bar amb encant, bon tracte i bones tapes és la Cuina del Reus, dins de les instal·lacions del Reus Deportiu. "El menjar és bo i abundant", assenyala un client satisfet, a Google. Ara bé, el clàssic de la zona és el bar Niza, al carrer del general Moragues. És un establiment d'aquells de tota la vida, amb una terrassa on ve molt de gust seure quan arriba el bon temps, per fer-la petar i guaitar. 

Al barri Fortuny



Tornem ara cap al sud, per fer una passejada pel barri Fortuny. D'establiments amb solera n'hi ha diversos, si bé subratllarem en aquesta selecció el bar Esmar, a la plaça de Gabriel Ferrater i Soler, un bon lloc per fer-hi un mos (hi preparen plats combinats i tot tipus de tapes), el cafè o el vermut. Un consell? Demaneu les braves!

Del barri en destaquem encara un altre negoci, l'Stick (Josep Solé i Barberà, 1), així com el Mediterrani. El primer el vam incloure en un altre article que us convidem a repassar, dedicat a bons establiments de la ciutat per degustar tapes i pintxos. 


A Horts de Miró



Tanquem la ruta amb una icona del barri Horts de Miró: el bar Toribio. Amb la Nati Magaz al capdavant, si hi feu cap demaneu el pintxo de truita de patates. Les mandonguilles amb sípia i els callos tampoc us decebran. Paraula! 



Llegiu també:



 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges