Dijous, 11 de Juliol de 2024

El Reus Deportiu Virginias s’acomiada del 2022 amb una clara victòria contra el Parlem Calafell

22 de Desembre de 2022, per Jordi Benavent Bodro
  • Imatge de l'encontre entre el Reus i el Calafell

     

El Palau d'Esports del Reus Deportiu ha dit adéu a l'any 2022 amb un gran partit ofert pel Reus Deportiu Virginias i el Parlem Calafell. El resultat ha estat de 4-0. Un derbi en què no ha faltat de res: emoció, gols, lluita i espectacle, tant sobre la pista com a les grades. I és que, com és habitual els roig-i-negres tenien als més fidels seguidors animant durant tot l'encontre, mentre que els seguidors de la penya Estrellats han donat suport al CP Calafell. L’equip del Baix Penedès arribava a Reus amb la intenció de mantenir el tercer lloc a la classificació i ser cap de sèrie a la propera Copa del Rei.

En un partit així, i amb tots aquests ingredients, segur que tot es tradueix amb una paraula: espectacle. En un esport com l'hoquei patins, l'espectacle és sinònim d'ocasions de gol. Perquè ambdós conjunts han sortit per totes, abocats a la porteria rival per fer treballar els porters. Fruit d'aquest joc ha arribat el primer gol de l'encontre, quan Sergi Aragonès ha  sorprès a tothom amb un xut creuat des de la dreta de l'atac reusenc, que ha fet pujar l'1 a 0 a l'electrònic de "La Bombonera".

Aquest marcador no ha servit per tranquil·litzar el joc dels dos equips i tant Martí Zapater com Gerard Camps feien hores extres aturant tot el que els ha arribat. Els minuts anaven passant i el partit cada vegada s'escalfava més, però el marcador seguia amb l'avantatge mínim dels homes que entrena Jordi Garcia, que no podien refiar-se d'un equip molt incisiu i que cada vegada s'apropava amb més perill a la porteria reusenca.
Al minut 20, una entrada al mig de la pista de 'Checco' Compagno ha estat castigada amb targeta blava i la consegüent falta directa. S'ha encarregat d'executar-la Martí Casas, però Martí Zapater ha evitat que la bola acabés al fons de la seva porteria. Tothom creia que s'arribaria al final dels primers 25 minuts amb l’1 a 0, però quan només quedaven 30 segons pel descans, Ferran Giménez ha sorprès el porter Gerard Camps i ha fet pujar el 2 a 0.

Amb aquest marcador, els dos conjunts han marxat cap a vestidors per rebre instruccions dels seus entrenadors. Mentre Jordi Garcia havia de buscar la fórmula de mantenir o ampliar l’avantatge reusenca, Ferran López havia de canviar aspectes per treure alguna cosa de profit del pavelló reusenc.

A la represa, el Reus Deportiu ha sortit a controlar el partit i no cometre errades. Aconseguia allargar les possessions de bola i fer córrer el cronòmetre. Per la seva banda, el Patí Calafell no trobava la forma de contrarestar el joc dels reusencs. Això ha permès que al minut 30, Joan Salvat, tot sol, fes el 3-0. Aquest era un càstig massa sever per un Calafell que seguia sense trobar la porteria del Reus, i quan arribava es topava amb un Martí Zapater molt inspirat.

Ferran López buscava solucions a la banqueta amb canvis constants, però el gol que podia fer entrar el Calafell al partit no arribava. Quan no era Zapater, era la mala sort. Com al minut 40, quan Joan Escala ha llançat la bola al travesser amb un Zapater ja batut.

Els de Jordi Garcia es trobaven còmodes, el marcador els hi era favorable i les jugades dels reusencs finalitzaven amb clares ocasions de gol. A més, al minut 42, un Parlem Calafell desesperat feia la seva desena falta d'equip. Com és habitual al Reus Deportiu, l'encarregat de fer el llançament de la falta directa és Marc Julià què, amb una gran acció tècnica, feia pujar un 4 a 0 definitiu. El gol feia emmudir la parròquia del Calafell, mentre que l'afició roig-i-negra celebrava un resultat que difícilment s'escaparia.

A poc més de tres minuts per finalitzar el partit, un Sergi Miras desesperat ha topat amb Marc Julià i ha vist la targeta blava directa. En el servei, el mateix Julià no  ha transformat la falta directa posterior. Poc després, i el Calafell amb un home menys, Arnau Xaus, tampoc ha encertat en una falta directa. Martí Zapater culminava un partit perfecte, mantenint la seva porteria a zero.

Al final, contundent victòria del Reus Deportiu Virginias què acaba l'any entre els quatre primers llocs de la classificació. El pròxim 8 de gener, el Reus tancarà la primera volta de la competició amb el partit contra l’Arenys de Munt.

Fitxa del partit:

Reus Deportiu Virginias: Martí Zapater, Sergi Aragonès, Marc Julià, ‘Checco’ Compagno i David Gelmà.

Parlem Calafell: Gerard Camp, Arnau Xaus, Jordi Ferrer, Joan Escala i Martí Casas.

Àrbitres: Iván González González i Albert Barba Gómez-Álvarez.

Gols: (‘3) 1-0 Sergi Aragonès; (’23) 2-0 Ferran Giménez: (’30) Joan Salvat; (’42) Marc Julià.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges