Dissabte, 27 de Juliol de 2024

La Fira reivindica la salut mental amb l'exposició «Parelles Artístiques»

09 de Febrer de 2023, per Estel Romeu
  • Parelles Artístiques s'exposarà a la planta central de LaFira Centre Comercial

    Estel Romeu

Unir un artista i una persona amb una malaltia de salut mental per crear una obra d'art. Així és com sorgeix l'exposició Parelles Artístiques, un projecte per donar visibilitat a la salut mental i "obrir els ulls de la gent a l'art i a la realitat", amb paraules de Patrícia Perugini, directora de La Fira Centre Comercial.

"Parelles Artístiques" arriba a la 10a edició a Reus


Des d'aquest dijous i de forma indefinida, l'exposició Parelles Artístiques estarà oberta a la planta central del centre comercial. El projecte, creat l'any 2006 per l'associació Osonament, s'ha impulsat a Reus des del 2013, assolint enguany el desè aniversari. Organitzat per La Fira CC i l'Institut Pere Mata, en aquesta edició compta amb 10 obres del territori i amb diverses peces de mostres anteriors i de parelles artístiques d'arreu de Catalunya.

[blockquote]"No tot és l'estigma, la por o la depressió, sinó que les obres també parlen de recuperació, de resiliència"[/blockquote]
L'exposició és multidisciplinària i està formada per quadres, escultures, fotografies i altres manifestacions artístiques. Cada parella es crea de la unió d'un artista i una persona afectada per una malaltia de salut mental que creen una relació personal i construeixen l'obra a partir d'un concepte.

Segons la psicòloga encarregada del projecte, Anna Bové, "no tot és l'estigma, la por o la depressió, sinó que les obres també parlen de recuperació, de resiliència".
 

Fotografies exposades a la mostra "Parelles Artístiques" Foto: Estel Romeu


Des de l'institut Pere Mata s'assegura que formar part del projecte "és normalitzar la salut mental" i "ajudar les persones a desenvolupar el seu projecte de vida", com ha declarat el seu gerent, Francesc Arrufat.

Parelles artístiques té l'objectiu de donar a conèixer les malalties de salut mental i fer-ne partícips els visitants. Ara per ara, és una exposició permanent i es convertirà en un espai on programar altres activitats que fomentin la divulgació de la salut mental.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges