Dilluns, 12 d'Agost de 2024

Cs Reus vol maquetes tiflològiques per a les persones amb discapacitat visual

15 de Febrer de 2023, per Reusdigital.cat
  • Cs Reus

Cs Reus ha proposat “la plena accessibilitat universal dels espais públics perquè tota persona, independentment de la seva discapacitat, pugui accedir a qualsevol lloc o realitzar qualsevol activitat”. En concret, la moció presentada que es debatrà al ple de divendres planteja que “l'ajuntament instal·li maquetes tiflològiques perquè les persones amb discapacitat visual puguin mitjançant el tacte en una maqueta conèixer la forma del relleu dels monuments i estàtues més importants de la nostra ciutat de manera que es facin una idea de quina forma tenen”.

La portaveu de Cs Reus, Débora García, ha explicat que “al costat de la maqueta es col·locaria una placa en braile perquè puguin llegir la informació sobre el monument o estàtua accedint així al patrimoni cultural de Reus”.

D'altra banda, Cs ha presentat una pregunta relativa a l'estudi conjunt amb l'àrea de Salut Pública que ja hauria d'haver realitzat l'ajuntament arran d'una moció aprovada (i presentada precisament pel grup taronja) per quantificar el nombre de persones celíaques empadronades a la nostra ciutat. “L'Ajuntament ha d'implementar mesures a nivell local per ajudar les persones celíaques a millorar la seva qualitat de vida”, ha finalitzat García.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges