Dilluns, 18 de Novembre de 2024

La Selva del Camp, en lluita contra l'assetjament escolar

28 de Febrer de 2023, per Estel Romeu
  • Imatge de la campanya contra l'assetjament escolar i a les xarxes socials de La Selva del Camp

    Cedida

Contra el bullying, donem-nos la mà és la nova eina de la Selva del Camp per lluitar contra l'assetjament escolar i a les xarxes i mostrar solidaritat amb les víctimes que el pateixen. Es tracta d'una nova campanya audiovisual impulsada per posar el bullying i el cyberbullying al focus i trencar els tabús que envolten aquest tipus d'agressions.

Lluitar contra l'assetjament i posar èmfasi en el paper de l'agressor


Dues peces audiovisuals amb la col·laboració dels 11 actors del programa El Llop de TV3 aixequen la veu contra l'assetjament escolar. Un vídeo dirigit als pares i docents i un altre, als alumnes, envien un missatge clar per evitar aquest tipus de situacions. Els actors interpreten diversos papers, tant d'agressors com de víctimes, per mostrar una situació d'assetjament i els efectes que pot provocar.

[blockquote]"Posem la mirada sobre la víctima sense oblidar els assetjadors, que és l'arrel del problema"[/blockquote]
"Volem que la gent en parli, que no s'amagui, i posem la mirada sobre la víctima sense oblidar els assetjadors, que és l'arrel del problema", assegura la regidora de Joventut de la Selva del Camp, Laura Girona, "posem molta atenció en les víctimes, però cal parlar dels assetjadors i el rerefons de l'assetjament". La campanya busca conscienciar sobre les conseqüències que pot tenir el bullying, com aïllament social, ansietat, baixa autoestima o depressió; i ajudar a les víctimes i companya a denunciar la situació.

La campanya es porjectarà als centres escolars per crear debat


Contra el bullying, donem-nos la mà ha estat impulsada amb la participació de la psicòloga Natàlia Martínez, que ha creat el material pensant en els efectes socials. "En general, a causa de la pandèmia, hi ha hagut un augment del bullying i sobretot del cyberbullying", motiu pel qual s'ha inclòs en la campanya. Actes com crear perfils falsos, amenaçar a través de Whatsapp o publicar imatges sense consentiment són assetjament a les xarxes socials i s'han de frenar també.

Aquests vídeos es projectaran a l'institut i als cursos de 5è i 6è de les escoles del municipi amb l'objectiu de treballar-los amb els docents i conscienciar l'alumnat sobre el bullying. "Crear debat i que se'n parli, perquè no faci por", exposa Girona, "hem enfocat la campanya perquè els companys se solidaritzin contra un cas d'assetjament, facin pinya i donin suport a la víctima".

[blockquote]"Queda molt per solucionar-ho, però cal denunciar-ho, perdre la por i anar endavant"[/blockquote]

La selvatana Roser Martínez, una de les actrius d'"El Llop"


El consistori selvatà treballa en aquesta línia des del 2017, amb campanyes a les xarxes socials, però enguany és la primera vegada que creen una campanya totalment visual amb dos vídeos. La col·laboració dels intèrprets d'El Llop, sorgida de la proposta feta a la selvatana Roser Martínez, una de les participants, ha permès donar força al missatge de manera altruista.

"Cada vegada hi ha més casos i se n'ha de parlar. Queda molt per solucionar-ho, però cal denunciar-ho, perdre la por i anar endavant", declara Girona. D'aquesta manera, la campanya arribarà als infants i joves de la Selva per reflexionar sobre l'assetjament i posar-li fre.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=f7y7bN7kE70[/youtube]

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics