Dimarts, 23 de Juliol de 2024

Guaita proposa targetes per promoure l’ús del bus municipal entre els menors i per anar al Sant Joan de franc

28 de Febrer de 2023, per Reusdigital.cat
  • Guaita mostra els models de les targetes que ha proposat implementar

    Cedida

La candidata del PSC a l’alcaldia de Reus, Sandra Guaita, ha proposat la creacio de dues targetes gratuïtes "per fomentar l’autobús municipal a la ciutat". Es tracta de la T-16 (destinada als menors de 16 anys perquè puguin agafar l’autobús per desplaçar-se per la ciutat tantes vegades com vulguin) i de la T-Hospital (per a tota la ciutadania, per anar al centre hospitalari gratuïtament).

“Volem potenciar l’ús de l’autobús municipal i ho farem amb la targeta T-16 que permetrà als menors de 16 anys viatjar gratuïtament i amb la T-Hospital que servirà per anar a l’Hospital sense cap cost”, ha detallat Guaita, qui ha remarcat que “aquesta iniciativa millorarà el dia a dia de les persones i ho farà amb l’eix de la sostenibilitat”, seguint la línia que totes les polítiques que vol executar el PSC "tenen com a centre les persones i s’aconsegueixen a través de la ciència i la innovació o la sostenibilitat". 

Amb la creació de la T-Hospital i de la T-16, ha argumentat Guaita, s'incrementaria el nombre d’expedicions a l’any que actualment es troba en 2,3 milions, tot apuntant que "volem arribar als 3 milions en els pròxims quatre anys”.

Aquesta targeta per viatjar gratuïtament a l’Hospital fa temps que els socialistes la reclamen. Tal com ha recordat Sandra Guaita, el 24 de juliol del 2020 van dur una proposta al plenari de l’Ajuntament de Reus per estudiar la viabilitat d’aquesta targeta, una moció que es va aprovar. Ara bé, i segons ha apuntat l’alcaldable, "la principal causa per denegar la implementació de la targeta segons aquest estudi eren els importants problemes de frau potencial per part de la ciutadania”. “Nosaltres no creiem en aquesta excusa del govern, perquè confiem en la ciutadania i sabem que en farà un ús responsable”, ha afirmat Guaita, qui ha afegit que “Junts, ERC i Ara deien que la ciutadania baixaria a la parada de l’Hospital utilitzant aquesta targeta, però després aniria a altres indrets de la zona. Això és fàcilment controlable, ja que perquè el viatge surti gratuït caldrà que els usuaris validin el tiquet en una màquina que instal·larem a l’interior de l’Hospital”.

La candidata socialista a l’alcaldia de Reus ha indicat que “aquest sistema funciona exitosament a Terrassa i, per tant, es tracta de seguir un model que ja existeix i funciona”. Sobre el cost de la targeta, Guaita ha indicat que costaria 1 euros i s’hauria de renovar anualment. Amb tot, aquelles persones que ja tinguin una targeta de Reus Transport, com pot ser la T-10, la T-Mes o la T-365 no caldria que comprin cap altra targeta, ja que si validessin el viatge a l’Hospital també els sortiria gratuït.

Pel que fa a la T-16, el PSC vol incentivar l’ús del transport públic entre els menors de 16 anys, especialment per anar a l’escola, però també per desplaçar-se per la ciutat. En aquest cas, la targeta tindria un cost de 10 euros, seria unipersonal i s’hauria de renovar anualment. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges