Dissabte, 20 de Juliol de 2024

Dels essenis als càtars

14 de Març de 2023, per Isabel Martínez
  • Presentació del llibre de Josep Maria Gort

    Cedida

La voluntat de descobrir si el catarisme era un corrent més proper al cristianisme primitiu ha estat, segons l’autor, el principal motiu de l’assaig ‘Essenis, cristians, càtars’ de Josep Maria Gort. I és que han passat més de seixanta anys d’ençà que Gort tingués coneixement per primer cop sobre els autodenominats “bons cristians”, un col·lectiu que va ser considerat herètic per l’Església oficial i va originar, fins i tot, una creuada.

“Van ser unes persones singulars” ha assegurat l’autor qui ha connectat els fets històrics viscuts durant l’Edat Mitjana pels càtars amb les comunitats primitives cristianes com els essenis. “Són lliçons senzilles i fonamentals que ens allunyen de la parafernàlia de l’Església” ha assenyalat l’autor qui ha convidat a llegir el seu llibre com una reflexió sobre “les ensenyances originals del missatge de Jesús de Nazaret”.
 
La figura de Jesucrist és “un tema que el tenia atrapat” ha destacar l’escriptor Enric Larreula que n’ha fet la presentació de l’obra i de l’escriptor. Segons Larreula, les reflexions de Gort han tingut “una cocció a foc lent” gràcies a les idees que ha anat elaborant des de fa dècades i que tenen “conclusions que capgiren” determinats aspectes sobre el naixement, la formació i la mort de Jesús.
 
En la seva qualitat de pintor, Gort també ha inclòs en el volum alguns dibuixos originals sobre el cenobi de Qumram, el plànol de Jerusalem a l’època de Jesús o el temple de Jerusalem, entre d’altres.
 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges