Dimarts, 13 d'Agost de 2024

Reus commemora l'Any Domènech i Montaner amb exposicions, actes i una Festa Modernista

15 de Març de 2023, per
  • Presentació de l'Any Doménech i Muntaner

    Cedida

Activitats per a tots els públics, totes les edats i durant tot l’any conformen el programa d’activitats per a commemorar l’Any Domènech i Montaner a Reus. El centenari de la mort de l'arquitecte es commemorarà amb exposicions, cicles de conferències, cursos i congressos, actes culturals, activitats pedagògiques i la difusió de la seva obra arquitectònica.

La Festa Modernista transportarà els reusencs al segle XIX


L'activitat més destacada serà la recreació històrica "Reus 1900. Festa Modernista", que se celebrarà el cap de setmana dels dies 15 i 16 d'abril. Es preveu que la festa compti amb més d'un centenar de figurants vestits de l'època que interpretaran les diferents classes socials del moment. Des de la Casa Navàs i Reus Promoció, impulsores de l'acte, es fa una crida a la implicació ciutadana. 

La presentació del programa s'ha fet aquest dimecres a la Casa Gasull, en un acte presidit per l’alcalde, Carles Pellicer; la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó; la regidora de Promoció de Ciutat, Montserrat Caelles, i finalment, Jaume Massó, comissari de l’Any Domènech i Montaner a la capital del Baix Camp. La programació es pot consultar a través d'aquest enllaç

Segons Pellicer, "presentem un programa amb avinenteses diverses i de diferents formats, pensades per a tots els públics, amb l’objectiu d’actualitzar un llegat imprescindible per entendre la ciutat d’ara fa un segle". Domènech i Muntaner és l'autor d'edificis emblemàtics com la Casa Navàs, la Casa Rull o el Pavelló dels Distingits del Pere Mata. 
 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges