Dijous, 18 de Juliol de 2024

La CUP Reus proposa aturar el consum d'aigua del Siurana

30 de Març de 2023, per Reusdigital.cat
  • Cedida

La CUP Reus ha proposat, aquest dijous, aturar el consum d’aigua del Siurana i "reaprofitar l'aigua, uns 5 milions de m3/ l'any, que deixa anar la depuradora municipal". Per als independentistes, el govern "s'hauria de centrar" en la reutilització dels 1,5 milions de metres cúbics d'aigua que, anualment, i per la "manca de manteniment de la xarxa, es perden". A més, els cupaires han demanat que es convoqui el Comitè de Sequera per aplicar les mesures del Pla municipal d'Emergència en Situacions de Sequera.

Segons ha explicat la CUP aquesta tarda de dijous en roda de premsa, l'abastiment de l'aigua de Reus prové en un 61% del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT), un 27% de Riudecanyes-Siurana i un 12% de minats i pous. Per als anticapitalistes, "els pous i minats de la ciutat estan poc aprofitats, ja que molts d'ells estan contaminats i alguns no estan ni equipats per poder extraure'n aigua".

En aquesta línia, la candidata a l'alcaldia, Mònica Pàmies, ha apuntat que "aquesta no hauria de ser la font principal d'aigua, però podria servir, en darrer terme, de font auxiliar". La cupaire ja citat dades de la Generalitat de Catalunya, segons les quals el pantà de Siurana està al 7,5%, mentre que el de Riudecanyes es troba al 8,4% de la seva capacitat. A banda, el de Mequinensa té, actualment, 1.007 hectòmetres cúbics i, "per tant, està en estat d'alerta, fet que considerem és prou important, tenint en compte que estem al mes de març".

Per tot plegat, ha argumentat Pàmies, "volem que s'apliqui el pla que vam aprovar l'any 2020, tot i que només contemplava mesures preventives els mesos estivals". A la roda de premsa hi ha intervingut també, des de la comissió de medi ambient de l'assemblea de la CUP Reus, Joan Ribas. "Hem de remirar la xarxa urbana de Reus, perquè, encara que les fuites estiguin per sota de la mitjana de Catalunya, hem de continuar millorant la xarxa. A aquesta quantitat cal sumar-hi els 5 milions de m3 que cada any deixa anar la depuradora. Ambdues mesures poden aconseguir que sigui innecessari el nostre consum d'aigua del pantà de Riudecanyes", ha manifestat. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges