Divendres, 12 de Juliol de 2024

Bravium tornarà a casa

04 d'Abril de 2023, per
  • MBO

Des que a finals de març de 2021 l’arquebisbat va anunciar el tancament de l’edifici del teatre Bravium, hem viscut molts moments de molta incertesa. Els dies de trasllat, la posterior reubicació al carrer de Sant Llorenç on ens van obrir les portes cedint l’espai on actualment tenim la nostra seu social i magatzem gràcies a una família sòcia de l’Entitat, l’adaptació a aquest nou espai, l’acolliment de la nostra programació per part de l’Orfeó Reusenc, el no saber cap a on anàvem, ens feia navegar entre la impotència, la ràbia i la tristor de perdre un teatre molt important per la ciutat de Reus, i sobretot ens feia patir el fet de no poder seguir acollint, com sempre ha estat la nostra filosofia, la diversitat de manifestacions culturals en un espai tan estimat com el Bravium.

No obstant això, juntament amb tota la família que forma part de l’Entitat, vam mantenir des del minut zero el nostre tarannà resilent per intentar convertir les adversitats en oportunitats i no desaparèixer del mapa cultural de Reus.

Des del tancament de la nostra seu ha estat un temps convuls i ple de negociacions, reunions, més negociacions, silencis, tristor, desencís, però també hi ha hagut una esperança ferma que la nostra tornada seria possible, tal com ens anaven transmetent des de l’ajuntament, ja que el missatge de tenir paciència i seguir lluitant estava sempre en totes les converses.

Tot i que en algun moment ens hem sentit molt dolguts per com s’anaven succeint els fets, volem manifestar que des del consistori de Reus i concretament des de l’equip de govern sempre hi hagut una voluntat ferma de garantir la nostra tornada a l’espai on el Bravium va néixer i es va fer gran, i d’això en volem deixar constància i mostrar el més sincer agraïment.

Malgrat totes les dificultats que hi ha hagut en aquest període de negociacions com la falta d’acord en un moment determinat, finalment hi ha hagut una entesa, que es va concretar el passat divendres 31 de març en què l’Ajuntament de Reus i l’Arquebisbat de Tarragona van signar el protocol de principi d’acord per l’actuació de l’Edifici del carrer del la Presó número 13, seu de Bravium A.C.

Des de Bravium volem manifestar la nostra satisfacció per haver arribat a aquest principi d’acord per part de les dues institucions, la de l’ajuntament i de l’arquebisbat, juntament amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona. Això permetrà que en un futur no massa llunyà es materialitzi un nou teatre renovat per a la ciutat de Reus.

En aquest espai es donarà cabuda a tot l’àmbit cultural tan divers i ric en benefici d’una ciutadania oberta a tot el ventall de disciplines artístiques tan prolífiques a la nostra ciutat i pensat per a tot el públic.

Estem molt contents i motivats. Sentim que no ens han abandonat i que encara que hagi estat un camí difícil finalment ha estat una suma de bones voluntats i on s’ha lluitat per mantenir viu aquest teatre i l’esperit que sempre hem portat arreu, un esperit de ser un espai obert a la ciutadania i on hem acollit tot tipus d’espectacles i arts, on sempre hem tingut les portes obertes per a tothom.

Bravium tornarà a casa, i podrà continuar creixent com a entitat que es deu a la ciutat, com bé ha sabut fer els darrers 72 anys. Per tot plegat, la gent del Bravium a través de la seva junta directiva, volem transmetre la nostra il·lusió per aquest inici d’acord, tot esperant que el ple de l’ajuntament el ratifiqui el proper 21 d’abril, i així ho faci la Santa Seu properament.

Estem esperançats que en breu podrem veure un teatre nou amb les darreres prestacions tècniques al servei de la ciutadania reusenca i de les nostres contrades, obert a tothom i enriquint la xarxa de teatres de Reus, ampliant d’aquesta manera la vitalitat cultural de Reus. Volem seguir estant ben presents en aquest teixit i contribuir a que la nostra ciutat continuï prosperant a nivell cultural.

Ara ho veiem més a tocar! Gràcies a tots els que heu lluitat per fer-ho possible.

Ferran Figuerola és el president de Bravium Teatre.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (2)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Pepito de l'arena  05 d'Abril de 2023

Esperem que durant les obres...

...es malmeti la placa de recordatori del cardenal fanquista.
Enric22   04 d'Abril de 2023

Cuidadin que hace falta la bendición papal

De todas maneras hay que ver cómo se desarrollan los acontecimientos, no tanta eufòria que la inversión de la reforma y en consecuencia la gestión del local será del ayuntamiento, en donde un montón de entidades están esperando su momento, no serà fàcil la gestión

Reportatges