Dissabte, 14 de Setembre de 2024

El Port de Tarragona aportarà sorra a la platja de la Pineda aquest maig

Ho farà amb una nova draga equipada amb tecnologia mediambiental

26 d'Abril de 2023, per E. R.
  • La nova draga Freja R. compta amb tecnologia mediambiental

    Cedida

El Port de Tarragona reposarà la sorra de la platja de la Pineda la primera setmana de maig. Amb una draga de major capacitat i durant 20 dies, es duran a terme les tasques de restauració per enllestir la platja abans de la temporada alta de turisme.

 

Els treballs tindran una durada de 20 dies i acabaran abans del període estival

 

Enguany, s'utilitzarà la draga Freja R., que supera els requisits mediambientals i redueix les emissions i el consum de combustible. Les tasques es faran en el marc del contracte per quatre anys per a l'aportació de sorra a la platja de la Pineda amb un pressupost total de 2,4 milions d'euros per al període 2020-2023.

L'aportació de sorra la draga Freja R contractada pel Port de Tarragona és una mesura ambiental compensatòria per la prolongació del dic de Llevant. La nova draga permet descarregar per comporta inferior o impulsant el material amb canonada i és capaç de dragar a profunditats de fins a 28 m, amb la possibilitat d'extensió a 34 m.

En la restauració s'aportaran 100.000 metres cúbics de sorra a la platja de La Pineda, a més de treballar als espigons dels Prats i del Racó. Abans de posar en funcionament la draga, ja s'han iniciat algunes tasques amb la posada a punt de les canonades que transportaran els sediments fins a la platja. Un cop el procés s'engegui, la draga agafarà els sediments de la zona autoritzada davant del Cap Salou i la transportarà fins a la canonada instal·lada davant de la costa. Els sediments arribaran impulsats a través de la canonada a la platja on seran repartits finalment per maquinària terrestre.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges