Dijous, 15 d'Agost de 2024

Tot a punt per a la 28a Fira del Vi de Falset d'aquest cap de setmana

Fins a 65 cellers de la DO Montsant i la DOQ Priorat participen al certamen,enguany que introdueix novetats com el foment de la venda de vins

26 d'Abril de 2023, per E. R.
  • La Fira del Vi de Falset arriba aquest cap de setmana

    Cedida

La Mostra dels vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant se celebra aquest cap de setmana, amb l'inici dels actes i els tastos el divendres a la tarda. Com a novetat, el certamen proposa preus de fira per als vins, alhora que ha habilitat un magatzem on facilitar la recollida de les ampolles i les caixes de vins que els visitants hagin comprat, amb l'objectiu de potenciar la venda durant els dies de la Fira. 

 

Tres dies i mig de degustacions

La Fira del Vi de Falset dura aquest any un dia més, ja que s'allarga al dilluns 1 de maig, de manera que serà l'edició més llarga de la història. Els estands de Fira del Vi de Falset estaran oberts divendres a la tarda, a partir de les 6, i dissabte, diumenge i dilluns de les 11 del matí a les 9 del vespre. 

També es consolida una de les fórmules dissenyades durant la pandèmia amb l'objectiu de mantenir la Fira, malgrat els diversos confinaments. Així doncs, a partir del dimarts 2 i fins al 31 de maig, es podran fer degustacions als cellers i reservar a través de la plataforma en línia de la Mostra. Les degustacions es fan en els cellers inscrits a la Fira tant de la DOQ Priorat com de la DO Montsant. 

Aquest any, un dels principals reptes de l'organització consisteix a mirar de potenciar la venda directa de vi per part dels cellers. És per aquest motiu que la Fira del Vi instaurarà un punt de recollida de vins per als visitants, de manera que la compra de vi sigui més fàcil i còmoda, i que els compradors no hagin de carregar els vins fins als seus vehicles particulars. El magatzem de la Fira del Vi farà de punt de recollida i càrrega.

 

Tastos arreu del Priorat

 

Paral·lelament, la Fira del Vi ha convidat els cellers a oferir preus especials durant els dies de la Fira, que incloguin descomptes, amb relació als preus de venda habituals en establiments. Aquesta edició compta amb la participació de fins a 65 cellers, dels quals un 55% pertanyen a la DOQ Priorat i un 45% a la DO Montsant. Es manté, per tant, una proporció similar a la dels darrers anys tant el que fa a participació com a les denominacions d'origen.  

La Fira disposa d'una plataforma online que també inclou la venda anticipada de tiquets per a la Fira presencial i evitar fer cues. La plataforma també permet la reserva als cellers que facin visites vinculades al certamen durant el mes de maig. També s'ha convertit la Fira del Vi en un esdeveniment de caràcter comarcal, amb un programa carregat d'actes en pobles de tota la comarca. Així, a banda dels actes a Falset, hi ha previstos tastos a Bellmunt, Porrera, Gratallops, El Masroig, Torroja i Els Guiamets (#Vimets).

 

 

La Fira del Vi marida amb la FiM Vila-seca

 

La Fira del Vi de Falset concentra nombroses activitats de caràcter lúdic i cultural. En aquesta edició, hi ha previstos diversos concerts a Falset. Amb aquest objectiu, la FiM Vila-seca i la Fira del Vi de Falset han establert enguany un acord de col·laboració.

Aquesta nova aliança consisteix en la programació de dues actuacions musicals amb segell FiM en el marc de la 28a edició de la Fira del Vi de Falset, que, en contrapartida, oferirà diverses activitats relacionades amb el món del vi, com ara tastos o degustacions al Castell de Vila-seca del 4 al 7 de maig.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges