Dilluns, 15 de Juliol de 2024

La Guàrdia Urbana vigila fins diumenge l'ús correcte de cinturons de seguretat i cadiretes infantils

08 de Maig de 2023, per Redacció
  • Un agent de policia, en un control

    Reus.cat

Des d'aquest dilluns i fins al diumenge 14 de maig, la Guàrdia Urbana de Reus realitzarà una nova campanya preventiva en matèria de seguretat viària. Es tracta d’una campanya d’abast territorial europeu, orientada a l’ús dels dispositius de seguretat passiva i que coordina el Servei català de Trànsit. L’objectiu "és la reducció del nombre de víctimes als accidents de trànsit, així com la gravetat de les seves lesions", segons el cos. Es vetllarà per l’incompliment de l’obligació d’utilitzar o no fer-ho de manera correcta els elements de seguretat passiva, com ara els cinturons i coixins de seguretat, els sistemes de retenció infantil, els reposacaps i els cascos.

La Guàrdia Urbana ha recordat, en un comunicat, que un dels principals elements de seguretat passiva és el cinturó de seguretat, d'ús obligatori a qualsevol vehicle i en qualsevol trajecte. El seu ús redueix redueix un 50% el risc de mort i al voltant del 75% les lesions. No fer servir el cinturó pot causar lesions internes greus i fins i tot mortals, especialment al cap i al tòrax.

Quan al transport d’infants al vehicle, la policia ha recordat que els menors que mesuren 135 centímetres o menys han d'ocupar obligatòriament els seients del darrere i utilitzar sempre un sistema de retenció homologat i adaptat a la seva alçada i pes. És recomanable que els sistemes de retenció infantil es facin servir fins als 150. Excepcionalment, aquelles nens i nenes que mesuren més de 135 centímetres poden utilitzar els cinturons de seguretat del vehicle. Si un infant no porta aquest dispositiu, les possibilitats de patir lesions greus o mortals es multipliquen per 5.

En el cas de circular en moto o bicicleta, s’ha de dur un casc homologat i es recomana que sigui integral . doncs protegeixen tant el nostre cap com la cara. És important cordar-se’l correctament i que sigui de la talla adequada.

Cadascun dels incompliments constitueixen una infracció greu que comporta la imposició d’una multa de 200 euros i la pèrdua de 3 punts. Des de la Guàrdia Urbana s’intensificarà la vigilància a les vies i s’establiran una desena de punts de control per comprovar que tots els ocupants dels vehicles portin posat el cinturó de seguretat i, en el cas de menors, portin el seu sistema de retenció infantil adequat a la seva talla i pes.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges