Diumenge, 14 de Juliol de 2024

La cursa ciclista d’ultradistància Kromvojoj torna a Reus

Dissabte, una prova surt i torna a la capital del Baix Camp

11 de Maig de 2023, per Reusdigital.cat
  • La cursa ciclista Kromvojoj, un esdeveniment que torna a Reus

    Tomàs Montes

L'Ajuntament de Reus, a través de la regidoria d’Esports i Reus Esport i Lleure, col·labora en l’organització de la 2a edició de la prova de ciclisme de carretera d’ultradistància Kromvojoj. La sortida i arribada es tornarà a fer aquest cap de setmana des de Reus amb un recorregut circular de 1.406 quilòmetres per Catalunya i un desnivell acumulat de més de 24.000 metres positius.

Hi participaran tant ciclistes experimentats com alguns que s’inicien en aquest tipus de proves provinents de tot l’estat i de països com Regne Unit, Suïssa, USA, Canadà, França, Alemanya, Països Baixos, entre altres. La prova sortirà aquest dissabte, 13 de maig, a les 8 del vespre de les piscines municipals de Reus.

El recorregut travessarà la Catalunya Central, el Cap de Creus, Prepirineu i Pirineu, la Vall Fosca, el Montsec, Les Garrigues i el Priorat, Els Ports de Tortosa i el Delta de l’Ebre per tornar cap a Reus. L’itinerari contempla tres punts de control: el Monestir de Sant Pere de Rodes (Alt Empordà), el Port de la Bonaigua (Val d’Aran) i el Mont Caro (Baix Ebre).

La filosofia de Kromvojoj és apropar els ciclistes a l’origen d’aquest esport, quan s’havia de fer de forma autosuficient i portar amb si mateix tot allò que es necessitava. Per als organitzadors el punt fort del projecte és la diversitat paisatgística de Catalunya i l’abundància de carreteres amb poc tràfic però exigents a nivell esportiu. El nom de la prova, Kromvojoj, prové de l’esperanto i descriu possibles i diversos camins.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges