Dimarts, 30 de Juliol de 2024

El Pavelló del Distingits de l'Institut Pere Mata estrena un nou espai immersiu

L'equipament permanent es pot visitar de dilluns a diumenge en temporada d'estiu

13 de Juny de 2023, per E. R.
  • Imatge del nou espai immersiu al Pavelló dels Distingits de l'Institut Pere Mata de Reus

    Cedida

Un espai immersiu transportarà els visitants del Pavelló dels Distingits de l'Institut Pere Mata als inicis del segle XX i de l'hospital psiquiàtric. En el marc de l'Any Domènech i Muntaner, des de l’Agència de Promoció de Ciutat i en col·laboració amb l’Institut Pere Mata, es posa en funcionament aquest espai permanent amb l’objectiu de posicionar aquest equipament com a focus d’interès dins de l’oferta cultural i turística de la ciutat i el patrimoni modernista. 

 

L'espai immersiu permanent es pot visitar de dilluns a diumenge en temporada d'estiu

L’espai immersiu es troba en una de les sales ubicades a planta baixa del Pavelló dels Distingits i està preparat per projectar el contingut audiovisual simultàniament a tres parets i a terra, creant en els visitants aquest efecte envoltant, reforçat pel llenguatge visual i el paisatge sonor que acompanyarà les imatges. L'espai dona a conèixer els inicis de l’hospital psiquiàtric de Reus i els motius que el van fer créixer amb la voluntat d'emocionar el visitant i acostar-lo a un univers de bellesa i de detalls, dins del conjunt arquitectònic.

Per la realització del vídeo immersiu, s’han aplicat mesures innovadores per reforçar l’efecte immersiu com l'escaneig 3D de figures ornamentals; l'efecte "caixa de llum" amb projeccions a terra i un efecte mirall al sostre; i una barreja de processos audiovisuals com animacions i fotogrametria. L'experiència té una durada de set minuts i està disponible en català, castellà, anglès i francès.

L’espai pot funcionar indistintament com a presentació o cloenda a la visita de la part històrica del Pavelló Número VI. Des d'aquest mes de juny i fins al setembre el Pavelló dels Distingits del Pere Mata està obert als visitants de dilluns a diumenge amb informació a través de la pàgina web.  

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges