Dijous, 29 d'Agost de 2024

El resum informatiu amb el més destacat de la setmana

25 de Juny de 2023, per Reusdigital.cat
  • La primera Tronada de Sant Pere ha petat aquest passat dissabte

    Reus.cat

Deixem enrere una altra setmana, aquesta la primera de l'estiu, i la revetlla de Sant Joan. Tot esperant l'arribada de Sant Pere, en uns dies, a Reusdigital.cat  tanquem el vespre de diumenge amb l'habitual resum informatiu per als lectors amb el més destacat de l'actualitat local. 

 

Dilluns: millores a la seu de Reus del Banc dels Aliments

 

Vam arrencar la setmana tot explicant-vos que un conveni entre la Fundació Banc dels Aliments i l'AEQT farà possible la remodelació de les instal·lacions del Banc dels Aliments a la nostra ciutat. El contingut més llegit del dilluns, amb tot, el vam difondre el vespre de diumenge, i va ser la caiguda d'un jove des d'una tercera planta d'un edifici en obres. 

 

Dimarts: Núria Gil, pregonera

 

Dimarts es va anunciar que l'atleta reusenca Núria Gil havia estat l'escollida per pronunciar el pregó de Sant Pere d'enguany. A banda, us vam oferir una entrevista al periodista Àlex Romaguera, autor d'un llibre, Víctimes en so de pau, en què conversa amb familiars de persones mortes pel terrorisme. 

 

Dimecres: projecte d'acompanyament a dones víctimes de violència masclista

 

Dimecres us vam explicar l'impuls d'un nou projecte a la ciutat, des de la Comunalitat Reus Sud, per acompanyar dones que són víctimes de violència masclista. La bústia, com s'ha anomenat, permetrà la recollida de missatges i aportacions d'aquestes dones. 

 

Dijous: cartipàs de govern

 

Dijous, el govern que liderarà l'alcaldessa Sandra Guaita els propers quatre anys es va presentar en roda de premsa a l'ajuntament. La socialista va comentar quines seran les àrees que gestionaran els regidors del seu grup, d'ERC Reus i d'Ara Reus. En clau cultural, vam conversar amb l'ebrenca Cristina Fornós, autora de la novel·la negra La terra del silenci trencat, ambientada en part a Reus. 

 

 

Dijous, amb tot, encara hi va haver un parell d'informacions destacades. D'una banda, la visita de la ministra de Transports, Raquel Sánchez, per anunciar avenços en projectes com les estacions intermodal del Camp i de Bellissens, entre altres; de l'altra, el cas d'un home al qual havien segrestat i que van trobar a l'interior del maleter d'un vehicle.

 

Divendres: l'origen de la revetlla

 

Divendres us vam explicar els orígens de la celebració de Sant Joan, que no només és habitual a casa nostra, sinó al nord del continent europeu. 

 

Dissabte: el pregó de Sant Pere

 

Després de la revetlla, la festa ha continuat a Reus. Al vespre us hem ofert, en directe, el pregó de Núria Gil per engegar Sant Pere 2023. Aquesta ha exposat, des del saló de plens, que Reus és una ciutat que "dona importància a l'esport". Després, l'atleta ha encès la primera Tronada de la Festa Major. 

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics