Dimarts, 17 de Setembre de 2024

La màgia d'Ara Malikian

El cèlebre violinista porta a Cambrils la seva nova gira, en què convida el públic 'a viatjar a través dels somnis d'un nen'

15 de Juliol de 2023, per Reusdigital.cat
  • Detall d'una imatge promocional d'Ara Malikian

    Cedida

Serà la nit de l'1 d'agost quan Ara Malikian pujarà a l'escenari del Festival Internacional de Música (FIM) de Cambrils d'enguany. El violinista libanès (1968) va iniciar la seva trajectòria musical dècades enrere, tot aconseguint, des dels inicis, un seguit de reconeixements en certàmens internacionals com a intèrpret. Col·laboracions amb orquestres simfòniques d'arreu, actuacions als recintes més prestigiosos i l'enregistrament de diversos àlbums (l'últim dels quals, Ara, es va editar el 2022) han estat la constant en la seva carrera. La gira que el portarà a la vila marinera del Baix Camp ha passat abans per Barcelona (el dia 14). El disc i el tour, assenyala, representen la "màgia de trobar cada dia i cada camí fascinants, portin el que portin".

 

La pròpia experiència

 

Segons explica el propi Malikian a través de la seva agència de representació, el que proposa en els concerts que està duent a terme és "un viatge a través dels somnis d'un nen". En aquesta línia, el violinista apunta que "els nens són els éssers més autèntics que et pots trobar, són salvatges, són la tendresa en la seva essència i estan plens d'una veritat insultant, no tenen por d'equivocar-se, són lliures i expressius i tot allò que fan és ple d'art".

Tot plegat, subratlla, connecta amb la seva pròpia experiència. "Si observes un nen entens gairebé tot el que vas ser i fa un temps que no et permets ser. Aquesta gira és el resultat de veure créixer el meu fill, és el resultat del meu creixement al seu costat, són també aquests sons i melodies que intenten donar forma al que he sentit i m'ha inspirat d'ell i de la vida a través d'ell".

En essència, doncs, l'espectacle que Malikian presentarà a Cambrils proposa "una trobada amb el nen que no vaig poder ser i hauria somiat ser. És un homenatge a aquests éssers que són tan lliures com un ocell lliure. Aquest gira és ple de dinosaures, calamars robòtics, màquines del temps, pianos voladors i moixaines bilingües; aquest disc és això que jo havia oblidat i que és tan poderós; la Màgia de trobar cada dia i cada camí fascinants, portin el que portin".

El FiM Cambrils 2023 inclou, al seu cartell, noms com els de Rosario, o Els Amics de les Arts. Les entrades es poden trobar en aquest enllaç

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges