Dissabte, 27 de Juliol de 2024

DomSpain fomenta des de Reus l’accessibilitat a la cultura amb el projecte ‘4 Elements in Arts’

26 de Juliol de 2023, per Reusdigital.cat
  • Un moment de la gravació

    Cedida

La ciutat de Reus va ser l’escenari d'un esdeveniment cultural inclusiu, amb l'objectiu de promocionar l'accessibilitat a la cultura territorial. L'organització reusenca DomSpain és un dels socis europeus del projecte '4 Elements in Arts', en el marc del programa Erasmus+ KA2.

La iniciativa pretén fomentar l'apreciació i la consciència de la importància de la cultura i el patrimoni a la Unió Europea des d'un punt de vista inclusiu. En aquest sentit, vol fer el patrimoni cultural més accessible a tots els ciutadans europeus i capacitar els educadors per utilitzar-lo com a recurs per millorar les habilitats lingüístiques i interculturals dels seus estudiants.

Aquesta passada setmana, la seu de DomSpain va acollir l'enregistrament de diversos vídeos amb llengua de signes que explicaven diferents obres d'autors catalans i espanyols. Natividad Fornés i Montserrat Fornés, que formen part de l'Associació de Persones Sordes de Cambrils, van ser les protagonistes de les produccions. Natividad Fornés va representar les obres 'Dama en Sierra Nevada' i 'Fuego a bordo', en castellà, mentre que Montserrat Fornés Ribes va representar en català 'Descripció del Quixot i els molins de vent' i 'Descripció de l'aigua platja de València'. Aquestes representacions en llengua de signes serviran per aproximar la cultura a un públic més ampli, reforçant així la importància de la inclusió i l'accessibilitat cultural. Es podran veure al web de 4 Elements in Arts.

El projecte vol ser una eina interactiva que recopila llegendes i històries relacionades amb els quatre elements de la terra (terra, aigua, aire i foc) en diferents països de la Unió Europea, així com un llibre electrònic amb llegendes i històries nacionals relacionades amb aquests. Els educadors d'adults també rebran recomanacions metodològiques per a la seva tasca. A més, la iniciativa busca formar educadors que treballen amb adults per dotar-los de les competències i habilitats, especialment en llengües, art i noves tecnologies.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges