Dimarts, 23 de Juliol de 2024

El compromís i la sensibilitat de Paco Ibáñez posa en peu el Fortuny

Centenars de persones han assistit al concert del valencià, emmarcat dins el festival Accents

16 d'Octubre de 2023, per Ana Martínez
  • El Teatre Fortuny, ple de gom a gom per gaudir del directe d'Ibáñez

    Xavi Guix

L’històric cantant Paco Ibáñez ha omplert un Teatre Fortuny guitarra en mà, als seus 88 anys. El valencià ha estat acompanyat pel guitarrista Mario Mas, i en alguns moments puntuals per l’acordionista basc Joxan Goicoetxea i pel multi instrumentista català Pep Pasqual

L'artista ha trepitjat l'escenari després que l'escriptor Ramon García Mateu el presentés i posés en valor la cançó protesta i reivindicativa que ha defensat en els més de 60 anys de carrera. El concert d'Ibáñez és, en paraules de Ramon García Mateu, "d'una honradesa vital contrastada, de la qual val la pena viure per una cançó".

Durant prop d’una hora i vint minuts s’han escoltat al Fortuny els poemes de Lorca, Gabriel Celaya, Mikel Laboa, Miguel Hernández, Antonio García Teijeiro, el Arcipreste de Hita, Rafael Alberti, Antonio Machado o José Agustín Goytisolo, un poeta que va estar present durant molts anys en concerts seus i al qual ha dedicat unes paraules amb molt d'afecte. Ibáñéz ha parlat de la seva infància, de la guerra, els temps d'ignomínia i del seu oncle Ramón amb el qual va conviure fins als catorze anys, mentre el seu pare estava a l'exili.

El públic, durant tota l’actuació, ha agraït el bon humor de l’artista i els comentaris i les presentacions que anava fent abans de cada cançó. Ha repassat algunes de les cançons que durant aquestes dècades s’han convertit en autèntics himnes patrimoni de la humanitat. 'Lobito bueno' o 'Andaluces de Jaén' les cantava tothom i textos de poetes com Machado i Alberti han fet que el públic no es cansés d'aplaudir al final de l'espectacle.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (2)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

E.S.F  16 d'Octubre de 2023

Un concert fantàstic,

Un concert fantàstic, carregat d'emoció. Un recital de poesia, uns músics acompanyants que han estat magnífics (quin acordió!!) i Paco Ibáñez, que als seus 88 anys ens ha omplert d'esperança. Gràcies!!!

E.S.F  16 d'Octubre de 2023

Un concert fantàstic,

Un concert fantàstic, carregat d'emoció. Un recital de poesia, uns músics acompanyants que han estat magnífics (quin acordió!!) i Paco Ibáñez, que als seus 88 anys ens ha omplert d'esperança. Gràcies!!!

Reportatges