Dissabte, 13 de Juliol de 2024

Centenars de persones denuncien a Tarragona els atacs 'indiscriminats' d'Israel sobre Gaza

La manifestació compta amb la presència de membres de la comunitat palestina del Camp de Tarragona

19 d'Octubre de 2023, per ACN
  • Imatge de la concentració

    Cedida

Unes 400 persones s'han manifestat aquest dimecres a Tarragona en solidaritat amb la població de Palestina i per rebutjar l'ofensiva militar israeliana a Gaza. A la plaça de la Font s'hi han llegit manifestos en favor de la pau, de la llibertat del poble palestí i en contra del que han qualificat com a "agressió indiscriminada d'Israel". Els assistents també han denunciat el suport acrític dels governs occidentals a l'estat israelià i la vulneració de drets humans. Posteriorment, s'ha organitzat una marxa fins la plaça Imperial Tarraco. La manifestació estava convocada per l'Associació Palestina Àrab Unida, l'Esquerra Independentista de Tarragona, Tarragona En Comú Podem, la Coordinadora d'ONG Tarragona i Stop Maremortum.

 

La manifestació ha començat amb un minut de silenci en record per les víctimes de Gaza. Entre els assistents hi havia membres de la comunitat àrab i palestina de Tarragona, a més de representants de la ciutat dels partits polítics convocants. El primer en intervenir ha estat Saleh Shaqadan, membre de la comunitat palestina de Catalunya. Shaqadan ha criticat primer el paper dels mitjans de comunicació per "desinformar" sobre el conflicte i posicionar-se a favor d'Israel i després el dels governs occidentals, també pel seu suport a l'estat jueu. Alhora, ha exposat que el poble palestí està sent "massacrat" i "bombardejat dia i nit". "No veiem una reacció del món occidental, ens sentim desemparats", ha explicat.

A la vegada també ha afirmat que "Israel incompleix totes i cadascuna de les resolucions" internacionals i s'ha preguntat "on és la justícia". En aquest sentit ha qualificat de "vergonyós" el paper dels governs espanyol i català i ha agraït a Ione Belarra (Podem) que hagi estat "l'única mandatària europea que ha sortit a defensar la causa palestina". Finalment, ha apuntat que "el poble palestí té dret a ser lliure i a tenir un estat propi".

En la manifestació també hi han intervingut militants del Partit Comunista, de Podem, la CUP i d'entitats de la ciutat. Finalment s'ha recitat un poema d'una poetessa palestina i s'han cridat proclames en favor de la llibertat del poble palestí i en contra els atacs d'Israel, en català, castellà i àrab.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges