Divendres, 18 d'Octubre de 2024

El Reus Deportiu Virginias empata i es classifica per jugar la Copa del Rei

El resultat ha estat de 2-2 contra un Garatge Plana Girona ben ordenat i efectiu

07 de Gener de 2024, per Aleix Pérez
  • Imatge del partit jugat entre el Reus Deportiu i el Girona

    Édel Martínez

Començament d'any agredolç per al Reus Deportiu Virginias, que s'ha trobat davant d'un gran Jaume Llaverola a la porteria del Garatge Plana Girona i ha empatat a dos gols en el primer compromís del 2024. Els gols consecutius d’Arnau Canal i Martí Casas han donat esperances a uns reusencs que han vist com l'encert de Marc Vázquez en una falta directa ha esvaït la victòria reusenca. Tot i això, els roig-i-negres jugaran la pròxima edició de la Copa del Rei.  

El partit ha començat amb domini local, amb un parell de xuts llunyans d'Arnau Canal que han amenaçat la porteria defensada per Jaume Llaverola. L'atac, encara que pacient, ha servit per decantar el joc al camp rival, tot i que aquest domini no s'ha vist reflectit en gols. Als 12 minuts de joc i després d'una bona jugada col·lectiva, una falta dins l'àrea a Marc Julià ha comportat un penal, que Llaverola ha aturat de manera solvent a Sergi Aragonès.

Amb el pas dels minuts, el control del partit per part del Reus Deportiu ha minvat, i una pèrdua en transició ha comportat una targeta blava per a Diego Rojas. Tot i una  bones intervencions de Càndid Ballart, que ha denegat el gol visitant, al cap d'uns segons el mateix autor de les faltes, Marc Puigvert, ha anotat el primer gol amb una excel·lent rematada que ha entrat per l'escaire. Les pèrdues al segon tram de la primera part han permès apropar-se amb perill a la porteria defensada per Ballart, mentre que en atac els reusencs han començat a mancar la inspiració davant d’una defensa ben posicionada com la gironina.

En els compassos finals de la primera part, l'afició i l'equip han posat una marxa més, a la recerca d'un gol que novament semblava que tardava massa a arribar. D'aquesta empenta han arribat internades amb perill des de segona línia per part Gelmà, acompanyades d'una pressió alta. Aquest esperat gol, però, ha arribat d'una genialitat d'Arnau Canal, que, escorat des de l'atac dret, s'ha inventat una potent canonada que ha entrat per l'escaire rival, desfermant la bogeria d'un públic que necessitava retrobar-se amb una alegria al Palau d'Esports. Amb aquest punt d'energia s'ha arribat al descans, amb el partit obert.

A la segona part, ha augmentat l'espectacularitat, amb pressions altes reusenques que han desencadenat un ritme més alt de partit, amb ocasions d'ambdós equips per a posar-se per davant al marcador. Les pèrdues de pilota en situacions compromeses per als reusencs han estat un problema durant tot el partit, però Càndid Ballart ha aturat alguns xuts que podrien haver posat en avantatge als gironins.

A l'equador de la segona part els reusencs han tornat a fer aproximacions perilloses, amb bones jugades individuals de Gelmà i Casas que el pal i Llaverola respectivament han denegat. Amb cada vegada menys temps, el partit s'ha convertit, de nou, en un pols constant entre l'atac reusenc i una sòlida defensa visitant, amb un recull de jugades i moviments que no trobaven el premi del gol.

A 7 minuts per al final, una gran jugada individual de David Gelmà ha generat l'espai suficient perquè, al segon pal, rematés Martí Casas en un moment clau del partit i posar per davant el Reus Deportiu. El partit s'ha posat encara més de cara amb una innocent targeta blava de Borja Ramon a David Gelmà, que el mateix jugador no ha transformat. La desena falta roig-i-negra ha donat l'oportunitat a Marc Vázquez d'empatar per partit, i l'ha aprofitada amb una bona definició. Tot i la igualada al marcador, en els últims minuts els reusencs han comptat amb superioritat numèrica per la blava, encara que no han trobat la manera d'aprofitar-la. Ja amb els mateixos jugadors a pista, els reusencs han anat a buscar els tres punts, encara que en algunes ocasions ha calgut la intervenció de Ballart per salvar un gol que hauria sigut fatal pels interessos locals.

Sensacions contraposades al Palau d'Esports, encara que els reusencs seran a la Copa del Rei, tot i que s'hauran d'enfrontar a un cap de sèrie. El pròxim compromís serà especial, a casa davant el Barça, en el que serà també l'homenatge al llegendari davanter Raül Marín.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges