Divendres, 26 de Juliol de 2024

L'Ajuntament de Reus i la URV signen un protocol per potenciar el desenvolupament del territori

L'acord contempla actuacions en tecnologia, ciència o emprenedoria, entre d'altres

13 de Juny de 2024, per Reusdigital.cat
  • Imatge de la firma de l'acord

    Cedida

L'Ajuntament de Reus i la Universitat Rovira i Virgili han signat un protocol en el marc de col·laboració entre ambdues institucions per tal de plantejar projectes conjunts per al desenvolupament econòmic del territori en els propers quatre anys. Aquest protocol vol donar impuls i promoure accions i projectes que es desenvolupin des dels diferents departaments.

En concret, s'ha acordat en l'àmbit de la innovació i els projectes destinats principalment a assolir els objectius de l'Agenda Urbana 2030 i donar un impuls a programes de formació, capacitació, gestió del talent i ocupabilitat, especialment en els sectors tecnològic, agroalimentari i de la salut. També contempla el foment de la cultura emprenedora, la creació, el creixement i la consolidació d'empreses emergents i universitàries al territori, així com en donar suport a programes d'incubació i acceleració.

Un dels objectius detallats és posar en marxa programes de transferència de coneixement i les seves aplicacions, així com en la celebració d'esdeveniments que fomentin la cultura de la innovació i la transferència de coneixement. També es pretén donar impuls a la investigació aplicada destinada a resoldre problemes específics de la indústria o la comunitat i amb l'establiment d'aliances estratègiques per coliderar projectes transformadors sectorials i territorials.

Tant l'ens universitari com el municipal pretenen donar un impuls comú a estratègies i projectes en matèria de turisme i projecció de la ciutat, així com en l'àmbit de les relacions internacionals i establir mecanismes de col·laboració en l'àmbit de la cultura, el patrimoni cultural i dels museus.

Finalment, també han definit plans i projectes en matèria de medi natural, promoció de la sostenibilitat, així com estratègies de transició ecològica, climàtica i descarbonització. S'han establert mecanismes de col·laboració en l'àmbit de la sanitat, la salut pública així com en la promoció de la salut.

La URV i l'Ajuntament de Reus col·laboraran en aquests àmbits d'interès comú establint convenis específics quan s'escaigui i també es comprometen a intercanviar informació sobre les activitats d'interès mutu.

L'alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, afirma que la signatura del protocol posa "especial atenció a la ciència i la innovació". El rector de la URV, Josep Pallarès, destaca la importància d'aquesta col·laboració que fa anys que existeix tot i que ara s'ha plasmat en aquest acord: "Teixir aliances amb les institucions és fonamental per potenciar, des del coneixement, el creixement econòmic i social del nostre territori", apunta.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges