Dissabte, 14 de Setembre de 2024

Cambrils viu la provocació i les ganes de ballar de Rodrigo Cuevas

El FIMC continua aquest divendres amb Gossos i finalitza dissabte amb un cartell doble amb Los Mambo Jambo Archestra i Alice & The Wonders

09 d'Agost de 2024, per Reusdigital.cat
  • Imatge del concert al Parc del Pinaret

    Rodrigo Cuevas amb els quatre ballarins i ballarines

Al voltant d'un miler de persones, incloent públic local, estiuejants i visitants de tot el Camp de Tarragona, es van aplegar al Parc del Pinaret per presenciar un espectacle que es va convertir en una celebració de la llibertat i la cultura, de la provocació i les ganes de ballar, a càrrec de l'artista asturià Rodrigo Cuevas. Aquesta actuació estrenava l’escenari del Parc del Pinaret del FIMC 2024, que organitza l’Ajuntament de Cambrils.

En la seva gira La Romería, Cuevas, acompanyat en aquesta ocasió de quatre ballarins i ballarines, va presentar un espectacle que fusiona d'una manera única la tradició folklòrica amb la modernitat, captivant l'audiència des del primer instant quan va aparèixer per sorpresa entre el públic. Durant bona part de l’actuació, Cuevas es va dirigir al públic en català i va demostrar tenir una presència escènica poderosa, establint una connexió genuïna amb el públic i oferint una proposta que barreja folklore, electrònica, folk i pop, tot plegat amanit amb humor, crítica social i una subtil ironia.

El concert es va centrar en les cançons del seu més recent treball, 'Manual de Romería', una obra impregnada de l'humor, la denúncia intel·ligent i la sensualitat que són marca de la casa de Cuevas. 

Acompanyat de quatre músics, Rodrigo Cuevas va interpretar peces com 'Allá arribita', 'Más animal', 'Xiringüelu', 'Casares', 'Cómo ye?!', mantenint l'energia alta i el públic entregat durant tot l'espectacle, també gràcies a un impactant espectacle de llums i so durant tota l’actuació.

L'ambient calorós de la nit va arribar al seu punt àlgid quan Cuevas va baixar a la pista per interactuar directament amb el públic, convidant-los a participar en la seva particular romería. La seva habilitat per combinar provocació i entreteniment va reafirmar per què és considerat un dels artistes més innovadors i trencadors de l'escena musical actual, amb actuacions per tot l’Estat i una cada vegada més important presència a nivell internacional.

 

Punt final del FIMC 2024

 

El Festival Internacional de Cambrils finalitza aquest cap de setmana al Parc del Pinaret. Aquesta nit, a partir de les 10 del vespre, amb la única actuació de la gira de comiat de Gossos al Camp de Tarragona. El grup liderat per Natxo Tarré s’ha reunit per oferir deu únics concerts a Catalunya i Andorra abans del seu comiat definitiu.

La traca final del festival arribarà dissabte 10 d’agost a les 10 del vespre amb un concert doble amb els grups Alice & The Wonders i Los Mambo Jambo Archestra, el grup que lidera el saxofonista Dani Nel·lo, que visita un altre cop Cambrils però amb la formació ampliada amb una potent secció de vents i una segona guitarra.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges