Divendres, 04 d'Octubre de 2024

Les Brigades Municipals de Reus registren més de 8.400 actuacions el 2023

Les intervencions més habituals són de jardineria i manteniment

27 d'Agost de 2024, per Reusdigital.cat
  • Imatge d'un treballador de les brigades

    Cedida

Les Brigades Municipals van realitzar un total de 8.403 actuacions l'any 2023, el que representa una mitjana de 23 actuacions al dia. Les Brigades tenen encomanades el manteniment de la ciutat, tant dels espais públics com dels edificis municipals; però el conjunt d'actuacions que realitzen afecten el bon funcionament del dia a dia de la ciutat.

El vessant més coneguda del departament són les obres a la via pública, però és una petita part de la tasca que té encomanada, junt amb el manteniment dels edificis municipals, la creació i manteniment de les zones de joc, la millora als parcs, la cura de les zones verdes i jardins, o el manteniment dels sortidors i les fonts públiques. Els treballs de jardineria, muntatges i manteniment d'instal·lacions són els més habituals.

Les Brigades donen suport a la resta de departaments de l'Ajuntament per facilitar les actuacions i activitats que es duen a terme al llarg de l'any. El 2023 van fer 1.502 actuacions de transport i muntatge. En aquest sentit, destinen esforços a la col·laboració amb la ciutadania amb el muntatge d'esdeveniments socials i culturals vinculats al moviment veïnal i als centres educatius. Una gran part dels serveis de muntatges són col·laboracions amb entitats externes a l'Ajuntament.

Les 8.403 actuacions que les Brigades Municipals va realitzar el 2023 es divideixen en les unitats d'activitat.

La de jardineria compren tant el manteniment dels espais atribuïts a les Brigades, com els solars i parcel·les municipals. També realitzen decoracions i muntatges de festes i esdeveniments que se celebren a la ciutat. El 2023 va efectuar 2.266 actuacions.

En matèria de logística i muntatges, les Brigades donen servei directe a la ciutadania, però també col·laboren amb la resta de departaments municipals. Destaquen els treballs de transport i muntatge de materials cedits als diferents departaments de l'Ajuntament i d'altres organismes, com escoles, entitats, etc. El 2023 van fer 1.502 actuacions en aquest sentit.

Amb relació a les insta··lacions, aquesta unitat va dur a terme l'any passat 1.281 actuacions. La xifra inclou el manteniment en edificis municipals, el manteniment en sortidors ornamentals i fonts de boca a la via pública, mentre que en mobiliari urbà i jocs es van fer l'any passat 833 treballs relacionats amb el mobiliari urbà. Es tracta de reparacions de mobiliari, jocs infantils i zones d'exercicis; noves actuacions o millores; i revisions periòdiques.

En construcció, les Brigades Municipals realitzen tasques de manteniment, millora i obra nova tant a la via pública com als edificis municipals. Durant el 2023 van acomplir 736 actuacions, mentre que en enllumenat es van fer 609 actuacions.

Per acabar, en altres unitats de treball, també estan estructurades amb una unitat de mecànica, que va fer 275 actuacions l'any passat; de serralleria, amb 269 actuacions; fusteria, 264; climatització, 212; i de pintura, amb 156 actuacions l'any passat.

 

Augment de la plantilla

 

El Govern de Reus ha anunciat un augment de la plantilla de les Brigades Municipals de 25 persones, un 42% més respecte a l'actual. Set són personal que es destinarà exclusivament per a Brigades: un oficial fuster, un oficial de jardineria, un arquitecte tècnic, un delineant, dos peons i un tècnic de manteniment). Les altres divuit aniran directament a formar part de la Brigada d'Intervenció Ràpida, que estarà internalitzada dins la mateixa estructura de l'Ajuntament i que es posarà en funcionament, previsiblement, a finals d'any.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Enric   27 d'Agost de 2024

Fan falta moltes més actuacions

Senyora alcaldesa segueixo insistint que fa falta moltes mes actuacions Reus està molt descuidad, suposo que als seus assessors mirant les sutgerensias que li diem a la nostre alcaldesa i li transmete les suggeriments, les actuacions que es fan ténen poc rendiment

Reportatges