Divendres, 01 de Novembre de 2024

Per Tot Sants... panellets!

Consulteu la recepta per fer-ne uns 65 i gaudir de la Castanyada

01 de Novembre de 2024, per AMIC / Reusdigital.cat
  • La massa pròpiament dita del massapà pot fer-se el dia anterior

    iStock

A continuació us deixem amb la recepta, pas a pas, per tal de gaudir d'uns 65 panellets per Tot Sants. Per tal de fer la massa es necessitaran 500g d'ametlla molta, 600g de sucre, un ou, ratlladura d'una llimona, una patata de 150g aproximadament o 30g de flocs de patata, i aigua (en el cas de fer puré de patata).

La massa pròpiament dita del massapà pot fer-se el dia anterior, o en el mateix moment, sempre que la deixem reposar una mica un cop feta perquè agafi una mica més de consistència. Aquesta la podrem fer de dues maneres: en aigua posem a bullir una patata d'uns 150g, i un cop bullida, la pelarem, la trinxarem amb l'ajuda d'una forquilla i la deixarem refredar, o podem preparar un puré de patates, portarem a ebullició aproximadament uns 200g d'aigua i quan estigui bullint, afegirem els flocs de patata i remenarem fins a formar un puré. Reservarem i deixarem refredar, tapant-lo amb un paper film.

Mentrestant, en un bol abocarem l'ametlla, el sucre, la ratlladura de la llimona i la clara d'un ou i baterem a poc a poc fins a formar una pasta. Quan el puré o la patata estigui freda, afegirem a la mescla i continuarem batent. La massa resultant la deixarem en la nevera ben tapada d'un dia per a l'altre.

Més tard, o millor a l'endemà, traurem el massapà i el tallarem en trossets iguals, formant boletes amb cadascun d'ells. A continuació, passarem les boles per un ou batut i enganxarem els pinyons. Les anirem col·locant en la safata del forn i les daurarem durant uns 7 minuts a uns 220 graus encara que dependrà del tipus de forn. Sobretot, és molt important vigilar-los contínuament perquè no es coguin i se'n desmuntin.

Com a consell, es poden deixar en remull els pinyols d'un dia per un altre per facilitar que s'enganxin a la massa. Hi ha més varietats de panellets, ja que també es poden arrebossar en coco ratllat o en xocolata líquida.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics