Divendres, 13 de Setembre de 2024

Menys cafès, reducció de la jornada i optimització del temps

Els experts indiquen que els catalans estem més hores a la feina però produïm menys que la resta dels europeus

31 d'Octubre de 2009, per Enrique Canovaca
  • Ignasi Buqueras

    Enrique Canovaca

Per Buqueras, cal una adaptació immediata als horaris europeus a fi de de disposar d'un millor aprofitament del temps, facilitar la conciliació amb la vida familiar i tenir una millor qualitat de vida. "A Espanya vivim connectats a la feina, provocant que no tinguem temps per altres coses", indica Buqueras. Això explicaria que dins UE, l'Estat espanyol sigui el que tingui més baixa la taxa de natalitat o el nombre de divorcis més alts.

El principal problema dels horaris laborals, segons el reusenc, es troba en la "cultura del presentisme". "Es premia passar hores i hores al treball, en lloc de fixar-se en el nivell de productivitat del treballador, que aquí al nostre país és molt més baix que a la resta d'Europa". En aquest sentit, Buqueras aposta per eliminar els cafès, reduir el temps per dinar a tot estirar una hora i flexibilitzar els horaris d'entrada i sortida.

La cultura d'horaris laboral espanyola va en detriment de la família, en paraules de Buqueras, i especialment, de les dones i els nens. "L'home no tan sols ha d'ajudar la dona en les feines de casa, sinó compartir-les, i això s'aconsegueix amb una correcta optimització del temps". A més, els nens "es troben hores sols a casa, fins que arriben els seus pares". Aquest reusenc aposta per dedicar vuit hores al treball, vuit a descansar i altres vuit al temps lliure.

La tasca de Buqueras arreu de la societat espanyola ha estat immensa, recollint els compromisos dels governs espanyol i català, el món empresarial i sindical i les institucions més importants de l'Estat envers la racionalització d'horaris. "El repte, però, es troba en superar les bones paraules i que tota la societat apliqui d'una vegada per totes aquest nou model", conclou Buqueras. Per aquest motiu se celebrarà a València, els propers 17 i 18 de novembre, la V edició del Congrés per a la racionalització d'horaris laborals.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

JORDI  03 de Novembre de 2009

CAFE I MES CAFE

 ES NOTA QUE NO MIRA -----CAMERA CAFE---- ES LA PURA REALITAT

Reportatges