Diumenge, 06 d'Octubre de 2024

Màgia, superació i amor, a la novel·la 'A solas. La aventura de vivir'

Es tracta de la primera obra conjunta de Sílvia Díez i Araceli Gutiérrez

24 de Novembre de 2010, per Georgina Giné
  • Araceli Gutiérrez i Sílvia Díez

    Georgina Giné

El relat, inspirat en la vida real de l'Araceli i amb el nom de Serena al llibre, es basa en l'intercanvi de cartes que mantenen les dues amigues per correu electrònic, on aconsegueixen recuperar la complicitat perduda i acaben convertint-se en un punt de suport d'una a l'altra. La Serena, una psicòloga casada i amb fills, es troba a la Índia a causa d'uns somnis premonitoris i allà li passen una sèrie de coses. La Martina, una periodista que es troba a l'atur i amb un fill, s'acaba de separar i ha de reconstruir la seva vida des de zero.

"La història de la Serena és real però hi ha moments que va prenent camins amb un cert punt de ficció", ja que la història de la Martina, basada en la vida de la Sílvia, "no és del tot real, sinó que només hi ha vivències viscudes per mi", explica Díez. Segons explica l'Araceli, el fet que es tracti d'una novel·la epistolar "ens ha anat bé per escriure a quatre mans, jo escrivia una carta i ella em contestava".

Les dues escriptores no es van conèixer de petites com a la història, sinó que "ens vam trobar en un moment on les nostres vides estaven 'potes enlaire'". Al cap d'uns anys van decidir escriure aquest llibre per "donar forma" a tot el que els havia passat. "Va ser molt senzill perquè ens coneixem des de fa molts anys i hem tingut una manera de comunicar-nos molt especial, molt íntima, i això és el que es reflexa al llibre", assenyala la Sílvia.

La novel·la amaga missatges de superació i una vessant d'autoajuda. Segons la Sílvia, "ens explica de quina manera podem portar millor els problemes i com podem afrontar la vida". L'Araceli el defineix com un "llibre dur, tot i que també és un cant a l'amistat, a l'amor, a la superació i a la vida", tal com diu el seu subtítol 'La aventura de vivir'. Les dues autores coincideixen que la seva lectura "desprèn màgia i ajuda a destapar aquests sentiments i emocions als que tots els hi tenim por".

L'Araceli explica que escriure la seva vida "em va servir com a teràpia i en lloc de tenir por, perquè són coses molt íntimes i dures, em sento molt estimada i entesa". Tant la Sílvia com l'Araceli no s'esperaven la rebuda que està tenint. 'A Solas' compta amb una pàgina al Facebook i des d'allí estan rebent el suport dels seus lectors. En la primera edició, s'han editat 3.000 exemplars, que segons expliquen les escriptores, "ja estan quasi tots col·locats".

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (3)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Ana  29 de Novembre de 2010

Un llibre xulíssim!!! Recomenat també per www.cosmosingle.es

Jo l'he llegit després de veure'l recomenat a aquesta revista on-line dirigda als singles i m'ha encantat! És un llibre molt especial que es llegeix d'una tirada!!! El recomano a tothom!!

Ana  29 de Novembre de 2010

Un llibre xulíssim!!!

Jo l'he llegit i el recomano a tothom! Es un llibre molt especial que es llegeix d'una tirada!!!

Maite Martin  24 de Novembre de 2010

Títol

 He leido el libro y me encanto. me sentí identificada con el personaje de Serena....... me gustaría ser como ella, tomar la vida como lo hace ella.

Reportatges