Dimarts, 10 de Setembre de 2024

Dow arriba als 1.800 treballadors durant la parada del 'cracker' d'etilè i la planta d'octè

L'empresa realitza un pla comunicatiu específic per evitar accidents dels treballadors subcontractats

27 de Juny de 2012, per Enrique Canovaca
  • Reunió de seguretat d'una empresa subcontractada per Dow

    Enrique Canovaca

  • Uns treballadors al cracker d'etilè

    Enrique Canovaca

No prendre cap decisió que pugui suposar un risc per a la persona. Aquesta és la màxima amb la que treballen els responsables del polígon nord de Dow Chemical, situat a la Pobla de Mafumet, per aconseguir que les mil cinc-centes persones de mitjana diària durant la parada tècnica, amb puntes que s'apropen a les dues mil, no pateixin cap accident greu. La insistència en els valors de seguretat es tradueix en unes petites reunions d'uns deu minuts de durada que es realitzen entre les 7 i les 8 del matí de cada jornada laboral.

En cadascuna de les sessions, uns set-cents treballadors subcontractats es concentren en un tendal destinat també al menjador, per mirar un petit vídeo amb diversos conceptes de treball útils per a la parada tècnica, des de recomanacions sobre l'ús de les eines fins a valors més abstractes, com la fiabilitat o la consciència en la seguretat. Aquest dimecres, Dow ha preparat un vídeo en què acaba donant les gràcies als empleats que "fan possible que no haguem tingut cap accident durant vint-i-set dies d'aturada", segons ha explicat el director del complex de Dow a Tarragona, Kepa Díaz de Mendibil.

Posteriorment, els professionals es reunixen entorn els responsables de cadascuna de les empreses externes, per tenir xerrades més específiques sobre el tipus de treball que realitzaran a la jornada, que es pot incloure dins l'àmbit de la mecànica, l'electricitat, el muntatge o la neteja i manteniment. Ja dins de les plantes, unes tres-centes persones externes i de la pròpia Dow vetllen per al compliment de les normes de seguretat, fet que "significa una per cada cinc o sis treballadors", segons ha indicat Díaz de Mendibil.

===El 80% dels contracats per la parada són del territori===

El director del complex de Dow a Tarragona també ha explicat que el 80% dels treballadors i empreses contractades (35) per realitzar l'aturada tècnica són del Camp de Tarragona, un fet que demostra l'impacte econòmic d'aquesta activitat. No obstant, l'empresa química necessita de la presència d'especialistes en tasques molt concretes, que solen venir de la resta de l'Estat i d'Europa -"hi ha unes 19 nacionalitats", ha dit Mendibil. Un exemple són els empleats dedicats a la neteja de la torxa, de més de cent metres d'alçada, que són especialistes en escalada de muntanya.

Aquesta és la primera aturada tècnica que es realitza des que l'any 2006 es va ampliar la capacitat de producció del polvoritzador d'etilè fins a les 650.000 tones anuals, així que la seva envergadura és major que les anteriorment realitzades. El director de la parada a Dow, Lluís Romans, ha explicat que la majoria d'aquestes aturades s'utilitzen per ampliar la capacitat de producció de les fàbriques, però en aquest cas els motius són "la fiabilitat, l'eficiència, el manteniment i la neteja", per complir amb els estàndars legislatius i els objectius de zero incidents i qualitat.

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

reusdigital.cat Dow parada tècnica

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges