Dilluns, 05 d'Agost de 2024

Reus registra el consum d'aigua més baix des de l'any 2000

S'apropa a la mitjana estàndard recomanat per l'Organització Mundial de la Salut

27 de Març de 2013, per Redacció
  • El consum d-aigua ha baixat a Reus durant 2012

    ACN

El consum domèstic d'aigua a Reus durant 2012 s'ha situat en 104 litres per habitant i dia, la mitjana més baixa des de que hi ha estadístiques (any 2000). El descens, segons el govern municipal, es produeix per la situació de crisi econòmica i pels hàbits de consum responsable que, progressivament, ha anat assumint la ciutadania.

L'estadística d'Aigües de Reus constata que el consum domèstic d'aigua a la ciutat, entre els anys 2000 i 2004, era força estable, al voltant dels 120 litres per habitant i dia, amb un pic màxim de 122,68 litres. És precisament a partir del 2004 quan la mitjana de consum comença a reduir-se sensiblement. Des de llavors, les mitjanes s'han reduït any rera any -amb l'única excepció de 2009-, fins que el consum per càpita s'ha situat als 104 litres/habitant i dia l'any 2012. En aquest enllaç, d'Aigües de Reus, podeu consultar l'evolució del consum d'aigua durant els darrers anys.

El consum domèstic registrat l'any passat s'aproxima als 100 litres/habitant i dia que, segons l'Organització Mundial de la Salut, és el consum estàndard responsable en una societat desenvolupada. En aquests moments, la mitjana de consum a Catalunya, segons l'Agrupació de Serveis d'Aigua de Catalunya, es situa al voltant dels 127 litres, per sobre de la xifra reusenca.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Perejoan  27 de Març de 2013

Bona però mitja notícia

D'on ve l'aigua que es gasta a Reus? Perquè no s'explica mai que aquest consum suposadament "responsable", en un 67% és expoliat de les conques dels rius Ebre i Siurana? Enguany anem grassos, i l'hàbit dels consumidors de Reus és molt digne, però hauriem de saber que molts estius el Priorat es queda sense aigua mentre a Reus hi ha milers de metres quadrats de gespa completament irresponsables.

Reportatges