Dimarts, 23 de Juliol de 2024

Prat, Manté i Batesteza s'haurien conxorxat per justificar els pagaments d'Innova

L'exdirector d'Innova hauria anat acompanyat, a una reunió conjunta, amb dues persones més de Reus que es desconeixen

08 d'Abril de 2014, per Enrique Canovaca
  • Josep Prat (dreta), amb el seu advocat, Xavier Melero

    ACN

El sumari fet públic s'inicia amb un correu electrònic, datat del 3 de juliol de 2012 i remés des del compte de Prat a l'Institut Català de la Salut (presidencia.ics@gencat.cat), en el que es convoca a una reunió conjunta al despatx de l'advocat Xavier Melero a Barcelona. En aquesta, segons la Guàrdia Civil, assistirien el propi Prat i dues persones de Reus, sense especificar; Carles Manté i el seu advocat, Francesc José Maria, i Jorge Batesteza i el seu advocat, Joan Bassas.

Després de l'anàlisi dels diversos correus electrònics intercanviats entre els imputats i els seus magistrats, la Guàrdia Civil indica que "no quedaria clar fins a quin punt els implicats en la causa haurien presumptament aportat al procediment documents modificats de manera interessada". És a dir, que Prat, Manté i Batesteza s'haurien conxorxat per donar una mateixa versió dels fets. "Si es concretés aquesta operativa", continua la policia, s'hauria pogut incórrer en "il·lícits de falsificació de documents, així com estafa processal".

La Guàrdia Civil opina que Prat estaria coordinant la defensa de Manté i Batesteza i considera "significatiu" que l'arquitecte dóni el pas de defensar-se i hagi anat a la reunió anteriorment referida quan en aquell moment no havia estat denunciat, ni s'havien instruït diligències en contra seva.

Conversa de whatshapp entre Manté i la seva dona

La policia inclou dins del sumari un informe tècnic sobre una conversa de Whatshapp mantinguda entre Carles Manté i la seva dona, Maria Cot de Torres, de la que es desprèn un intent de presumptament modificar i falsificar els contractes referits a Innova. En un moment de la conversa, Maria Cot, sota el sobrenom de 'Corro', afirma: "Els estic fent de nou sobre la base. Potser en faci tres i ell que triï. Per això vull que ho llegeixis i que corregeixis el que et sembli. Les dates estan bé".

Acte seguit, Carle Manté contesta: "No he rebut res. Ull que han de coincidir amb els que Innova haurien de tenir arxivats". I la seva dona replica: "Innova no té res". Al sumari es descriu tot el procés que van seguir els tècnis de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil per tal de recuperar i gravar la conversa fora del mòbil personal de Manté.

Documentació aportada per justificar els pagaments

La majoria dels folis que conformen el sumari aixecat -més de 500, però amb molts documents repetits-, es refereixen als textos presentats per Carle Manté, en nom de l'empresa CCM Estratègies de Salut i que justificarien tots els treballs d'assessoria sanitària. Segons indica ell mateix en un dels informes, "la metodologia de treball consistia en el desenvolupament d'una tasca de reflexió o generació d'una proposta o línia d'actuació".

En una altra pàgina del sumari, s'indica que la contractació de Manté queda jusificada pel seu llarg coneixement i vinculació a Reus, Baix Camp i l'Ebre, per l'extens coneixement dels models i polítiques de salut, pel seu perfil més vinculat a l'elaboració i reflexió de models en la gestió de serveis o per haver participat, en la seva darrera etapa professional, en el desplegament de projectes de recerca en biomedicina i l'estructuració de nòduls de coneixement i Innovació. D'aquí vindria la seva vinculació amb Shirota Functional Foods, de la que en va ser president.

'El Mundo Today' entra al cas Innova

Com a nota curiosa, el sumari fet públic aquest dilluns inclou una notícia del digital satíric d'informació 'El Mundo Today', del 18 de desembre de 2012. La Guàrdia Civil adjunta un correu electrònic reenviat per Josep Prat a diversa gent i referit a una notícia amb el següent titular: 'Operan a un vasco con anestesia'. En aquesta es fa broma amb la influència de les nacionalitats en la sanitat, com queda palès en el missatge de l'exdirector d'Innova.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges