Dissabte, 14 de Setembre de 2024

La música antiga ressona al Monestir de Poblet de la mà del mestre Jordi Savall

El festival té assegurada la seva continuïtat l'estiu vinent amb l'objectiu de consolidar-se com un referent al país

16 d'Agost de 2014, per ACN
  • Jordi Savall i l'orquestra Hespèrion XXI, aquest divendres a la nit a l'esplanada del Monestir de Poblet

    ACN

El Festival de Música Antiga de Poblet ha tingut com a escenari l'esplanada del monestir durant les nits de dijous i divendres, mentre que aquest dissabte serà el torn de l'església. El músic i director artístic del certamen, Jordi Savall, ha dissenyat un programa amb el diàleg entre orient i occident, l'evocació de la nit i les músiques del temps del Greco (1514-1614) com a eixos de les tres vetllades musicals. L'Hespèrion XXI i el cor de La Capella Real, amb solistes i cantants convidats, en són els protagonistes.

De fet, els concerts d'aquesta edició s'emmarquen en la commemoració del 40è aniversari del conjunt instrumental Hespèrion XXI, per bé que l'efemèride coincideix també amb els 25 anys de l'orquestra d'època barroca Le Concert des Nations, creada també per Jordi Savall. Si dijous va ser el torn de 'Les mil i una nits: Orient-Occident', aquest divendres ha estat el torn d''Harmonia de les Nacions', inspirada en la nit. Aquest dissabte serà el torn de les 'Músiques del temps del Greco', d'entre els seglex XVI i XVII.

El prior del Monestir de Poblet, el pare Lluc Torcal, ha explicat a l'ACN que el doble objectiu del certamen és dotar les comarques tarragonines d'un festival "digne" i que "un escenari que és Patrimoni de la Humanitat i un ambaixador de la UNESCO com Jordi Savall facin una obra conjunta". "Intentem apostar pel patrimoni musical, arquitectònic i cultural per realçar-ne la seva importància", ha subratllat.

Lluc Torcal ha destacat, a més, que la possibilitat d'escoltar música antiga "en un espai que estava pensat per aquest tipus de músiques quan es va escriure", fa que sigui "un festival de primera categoria i que la música es pugui assaborir amb les característiques que té". D'altra banda, el pare prior s'ha mostrat satisfet de la bona acollida del públic i ha garantit la celebració d'una tercera edició a mitjans d'agost de l'any vinent.

Per la seva banda, Lluís Poca, gerent de la Fundació del Monestir de Poblet, ha destacat que el certamen s'ha consolidat com un dels festivals de referència del sud de Catalunya, "no només a nivell català, sinó nacional i posicionant-se cada cop més a nivell internacional amb un ampli ressò". El primer concert va aplegar un miler de persones, el d'aquest divendres unes 700 i de cara a aquest dissabte s'han venut pràcticament totes les més de 600 entrades disponibles.

 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges