Dimarts, 27 d'Agost de 2024

La defensa del Cas de la Sedera confia en l'absolució dels tres imputats

El día 29 de desembre la jutgessa farà pública la sentència

17 de Desembre de 2014, per Joan Marc Salvat
  • Els tres imputats pel cas de la Sedera, Lídia Vila, Ricard Aragonès i Roger de la Cruz

    Joan Marc Salvat

  • Concentració en suport dels tres imputs pel cas Sedera

    Joan Marc Salvat

La sentència del judici pel cas de la Sedera, que ha d’esclarir la responsabilitat de tres imputats per desordre públic el passat 2009 en un ple a l’Ajuntament de Reus, es coneixerà el proper 29 de desembre. Aquest dimecres han declarat davant la jutgessa els tres imputats en el cas, tres agents presents en el ple i diversos testimonis. En el judici també s’ha passat un fragment del senyal televisiu que enregistrava el ple i on s’apreciaven els incidents que han acabat davant la justícia. Amb tot, no han comparegut ni l’agent 208 de la Guàrdia Urbana, que havia denunciat agressions per part d’un dels encausats, ni tampoc la metgessa forense que en el seu dia va elaborar l’informe mèdic de l’agent en qüestió.

Davant aquest escenari i la prova audiovisual, l’advocat de la defensa i membre del Col·lectiu Ronda, Carles Perdiguero, s’ha mostrat confiat de l’absolució dels tres imputats: “L’agent 208 va presentar un escrit dient que avui l’operaven i no podia venir; la metgessa tampoc ha vingut… Aquesta era l’acusació més greu que es feia i no ha quedat provada en el judici, per tant som optimistes”. En acabar la declaració, Perdiguero ha assegurat que “el vídeo deixa molt clar que no hi ha ni agressió ni aldarulls i, en tot cas, els mateixos agents es contradiuen en les seves declaracions”. Per tot, la defensa creu que els imputats no hauran d’assumir les multes de 3.600 euros que se’ls demanen a cadascú i que, en el cas de Ricard Aragonès, acusat d’atemptar contra l’autoritat, no haurà de complir l’any i mig de presó que se li demanava. 

Per part de la defensa també han comparegut testimonis, presents el dia del ple, i que han donat fe de com va passar tot plegat. Entre els testimonis, l’aleshores regidor de la CORI, Ariel Santamaria i un assessor del propi govern Tripartit, han manifestat que el que va passar aquell dia va ser una actuació desproporcionada.

L'antic projecte de la Sedera tenia una forta oposició ciutadania i va arribar a recollir més de quatre mil signatures. En un primer moment, van ser imputats fins a vuit joves, però la imputació només s'ha mantingut en tres casos. 

Concentració a les portes dels Jutjats

Una cinquantena de persones s'han concentrat, aquest dimecres al matí, als Jutjats de Reus, per tal de donar suport als tres imputats pel cas. La vista s'ha iniciat al voltant de les 10 del matí, amb la presència com a testimoni de tres agents de la Guàrdia Urbana -un dels que estava implicat en els fets no hi era present- i l'absència de l'alcalde, Carles Pellicer, que també estava citat per les declaracions fetes criticant els fets. Pellicer és al Parlament de Catalunya.

El portaveu del col·lectiu contra el projecte de La Sedera, Adrià Aragonès, ha subratllat que la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) "ha arribat tot just dues setmanes abans del judici i deixen en evidència una sèrie d'irregularitats que nosaltres denunciàvem". En qualsevol cas, Aragonès ha dit que darrere del projecte "hi havia una motivació política. A Reus hi havia cinc mil pisos buits i, tot i així, es volia tirar endavant l'Àrea Residencial Estratègica de la Boca de la Mina, amb sis mil habitatges més, i la Sedera, que n'aportava dos-cents més".

"En aquell moment se'ns va dir que no era possible que els pisos es posessin a disposició de la ciutats. Se'n van riure. Ara, en canvi, hi ha ciutats com Santa Coloma, Girona o Barcelona que ja estan fent una llista de pisos buits, sancionant els bancs o fomentant que els cedeixin", ha afirmat el portaveu del col·lectiu, qui ha assegurat que "continuarem defensant el mateix", malgrat la celebració del judici.

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

reusdigital.cat Reus Diari Digital els 8 de Reus
Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics