Dijous, 25 d'Abril de 2024

Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant incrementarà les inversions un 40% l’any 2015

El ple ha aprovat els pressupostos municipals aquest 31 de desembre

31 de Desembre de 2014, per Redacció
  • Plenari de l'Ajuntament de Vandellós i l'Hospitalet de l'Infant que ha aprovat el pressupost de 2015

    Cedida

El ple de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha aprovat, aquest dimecres 31 de desembre, el pressupost consolidat de la Corporació per a l’exercici econòmic de 2015, amb 5 vots a favor del PSC i el vot a favor de la FIC, els 5 vots en contra de CiU i l'abstenció del regidor no adscrit i d’una regidora del PSC. El pressupost consolidat, que està integrat pel de l’Ajuntament, els patronats municipals (el de Música, el de la Llar d’Infants i el de Comunicació) i les empreses municipals (IDETSA i Llastres Serveis Municipals SL) és de 20.739.741 euros. Aquesta quantitat és un 8,3% superior a la de l’exercici anterior.

El gruix del pressupost consolidat correspon al pressupost de l’Ajuntament pròpiament dit, que l’any 2015 serà de 19.106.950 euros, un 9,7% superior al de l’any 2014. Pel que fa a les despeses del pressupost de l’Ajuntament, destaca la inversió prevista, de 5.091.693 euros. Aquesta xifra representa un increment del 40,6% en relació amb la inversió de l’any 2014 (1,5 milions d’euros més).

“Amb aquest pressupost i aquest esforç important des del punt de vista de les inversions, pretenem impulsar l’economia local i crear llocs de treball, per tal de donar resposta a les necessitats dels veïns; i alhora mantenir i millorar els serveis”, ha explicat l’alcalde, Alfons Garcia.

De les més de vuitanta inversions previstes per al 2015, destaquen les de la remodelació del pavelló esportiu de l’Hospitalet de l’Infant, l’inici de la construcció de la Casa de Cultura, on s’ubicaran els mitjans de comunicació municipals, el Casal d’entitats i el Casal de Joves; i la continuació de la rehabilitació de l’antic Hospital, corresponent a la part nord. Per poder tirar endavant aquest projecte de l’hospital gòtic, el consistori ha demanat a l’Estat que subvencioni l’obra a través del programa de l’1,5% Cultural.

Altres inversions destacades són la millora de serveis i enllumenat de la urbanització Vanessa Park, la millora de diversos carrers de Vandellòs, Masriudoms i Masboquera; l’ampliació de la xarxa de carril bici de l’Hospitalet a la zona marítima; la millora de la plaça Drs. Gil Vernet de Vandellòs; la implantació de mesures d’estalvi i eficiència energètica a diversos equipaments municipals; i l’habilitació de dos accessos a la llera del riu Llastres, al nucli urbà de l’Hospitalet de l’Infant.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics