Dimecres, 31 de Juliol de 2024

Expulsada de la rua del Carnaval de Reus la colla 'La dieta del Cucurutxo'

24 de Gener de 2015, per Redacció
  • Imatge de la colla 'La Dieta del Cucurutxo', en la rua matinal del 2014

    Cedida

Els responsables de la FRAC han assegurat a Canal Reus TV que la colla La Dieta del Cucurutxo havia rebut diverses denúncies per part de la Guàrdia Urbana, i els sol·licitaven que moderessin la seva actuació respecte al nombre de participants (al voltant de 1.000), pel comportament, així com per la quantitat d'alcohol consumit durant els dos dies de rua.

Tot i els avisos, la colla no ha fet cas de les paraules de la FRAC. Per aquest motiu, la federació ha optat per expulsar-los. Expliquen, però, que no els han fet fora del Carnaval, perquè l'IMAC pot decidir tornar-los a incloure.

El judici entre la FRAC i la colla La Dieta del Cucurutxo tindrà lloc el dimecres 4 de febrer. Tot i l'expulsió, però, s'han continuat venent i lliurant disfresses en un establiment de Reus, i s'assegura a través de les xarxes socials que sortiran a la rua.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (9)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Saltimbanqui  02 de Febrer de 2015

Quina vergonya

Es certament vergonyant que a Reus totes les coses tendeixin al mateix, a un grup de gent fatxenda que monopolitzen les coses per després aplicar mètodes autoritaris, fins i tot com ja es veia venir en la festa transgressora per excel·lencia com es el carnaval, que mira per on, ara té normes estrictes i expulsions, més provocades per l'enveja, els pares que veuen com els seus nanos prefereixen anar en una carrossa més d'acord amb el que els agrada que de seguir "la tradició" la carrossa dels pares, o amb la incapacitat d'adequar-se, democratitzar-se i ser capaços d'atreure al joven a un acte/festa de la ciutat enlloc de que se'n vagin a Salou, mentre pensen que son a casa l'amiguet de torn. En fi, recomano a l'IMAC que tregui els privilegis a la FRAC, i que tornem a tenir un carnaval lliure i transgressor, i que si volen fer rues de lluiment, muntin sopars de gala i lluiment al círcol o on coi vulguin, que ja fa anys va malmentre el carnaval donant-li un to "brasiler" que no calia i que ara, a més, pretèn control·lar i dirigir.

A veure si per sortir disfressat pel carrer haurem de demanar permís a la Frac, però d'excessos se'n veuen sempre i en TOTES les colles, però és carnaval, i tothom, o quasi, ho entèn.

Pseudònim  27 de Gener de 2015

A tots els lletraferits...

No és el carnaval precisament el dia en que s'ha d'aprofitar per fer tot el que durant la quaresma es prohibeix?
No es el rei carnestoltes l’epítom de l’excés i la disbauxa? (i per això el cremem?)

Si un grup de gent surt al carrer i, en català normatiu: ES FOT FINS EL CUL D'ALCOHOL és precisament perquè es el que toca.

Perquè és el carnaval, en essència: fer tot el que no s'ha de fer la resta de l'any (i sort que en tenim)

A tots els que demanin un carnaval idíl•lic, tranquil i per a tota la família que demanin que l'anul•lin o li canviïn el nom.

Per carnaval sí, tot s’hi val.

Manuel, de la Colla Pessigolla  26 de Gener de 2015

És el resultat de la feina de la FRAC

No ens hem d'estranyar que passin coses com aquestes. Ja fa molts anys, des de l''època de la Solé, que no hi ha cap mena de criteri. La frase predilecta de la Solé era: "per carnaval tot si val" (que ja és trist i patètic que algú que dirigeixi una entitat tant important com la FRAC digués això); però per l'actual president, el Turellols, el seu eslògan és: "tira tira, així ja està bé". Ha arribat a tal punt de covardia que no fan rodes de premsa per por a les preguntes dels periodistes.

Però en el fons la culpa és de les pròpies colles que, amb el seu passotisme i "mentre m'ho facin ja m'està bé qui ho porti" han permès que segons quins "personatges" assoleixin llocs que mai han estat capacitats per a dur.

Pel sol fet de dur molts anys sortint de carnaval no es capacita a una persona per a ser-ne el president de les colles, i si a més és del tarranà tant "democràtic i dialogant" com és l'actual president, pitjor que pitjor.

En el fons ja els està bé que algú (tot i que no és un personatge del tot intel·ligent) hagi denunciat a la FRAC, però el monstre l'han creat ells, ha crescut a les seves espatlles (ja que hem vist al noi de la Dieta en més d'un pregó) i ara que s'ha fet fort (i ric), tant li fa gastar-se els calers amb denúncies.

A veure què passarà amb les colles de la FRAC si, malgrat aquesta expulsió,acaba sortint (amb permís o sense). Crec que això serà l'inici del fi del la FRAC (al·leluia) i la MORT d'aquest model trist, simplista, groller i, gens festiu, de carnaval de la nostra ciutat.

A veure si algú reacciona (encara que siguin els de sempre) i s'inicia un canvi per a fer del carnestoltes quelcom més que un cau de raons, polèmiques i, en especial, dictadorets de mal gust.

lluis   26 de Gener de 2015

voleu dir?

Voleu dir que totes les colles de la,ciutat de,Reus son totes legals,seguro de responsabilitat civil, seguro dels membres de la,colla, no donen begudes alhcoliques a menos d edat ecct. Jo ser mes d una colla ilegal ,aixi que no,la,liem o es liala tant grossa q ja veurem qui surt de carnaval a Reus ! Començan per mes de una colla !

pep  26 de Gener de 2015

solament ells?

VOleu dir, que son ells els culpables de que el "CARNAVAL" de Reus, sigui el que es? ja fa molts anys que no val res, i l'Alcohol fa MOLT que hi es present. caldrie fer un gir important i fer del carnaval una festa. ja fa anys que marxem de Reus per no veure'l. les "carrosses", son realment... en fi.

wolf  25 de Gener de 2015

Perfecte!!!

Ja els hi està bé,tropa de borratxos i golf@s,denigraven el Carnaval...

bavi  25 de Gener de 2015

Baixa de la FRAC

El titular no reflecteix la notícia, ja que diu que estan expulsats de la rua del carnaval de Reus i realment és que la FRAC els ha donat de baixa per tota una sèrie de fets.

carol  25 de Gener de 2015

perfecte

Qui no compleixi les minimes normes al carrer!!! La resta de colles volem bon rollo!

josep m  24 de Gener de 2015

carnaval de borrachera no gracies

Aquesta colla ha donat els ultims anys una imatge del carnaval de Reus deplorable de carnaval de borrachera i no es la imatge que volem x la ciutat
Molt bem fet

Reportatges