El Centre Cultural Blanquerna de Madrid de la Generalitat acollirà la presentació oficial de la nova marca Vermut de Reus el proper 22 d’abril, a les 12 del migdia. Paral·lelament, del 21 al 26 d’abril, de dilluns a dissabte, entre les 12 i dos quarts de 3 del migdia, i per les tardes, es podrà degustar un vermut en acabar les activitats programades. Actualment, diverses empreses es dediquen a la producció de més de 30 marques de vermut.
Reus és coneguda des de finals del segle XIX com la ciutat on s’elabora el seu famós vermut. La ciutat que va veure néixer personatges com el general Prim, el pintor Marià Fortuny o l’arquitecte Antoni Gaudí, va ser pionera en la producció d’aquesta beguda que s’ha convertit en imprescindible en l’aperitiu. El vermut està elaborat a base de vi, alcohol, sucre i plantes aromàtiques que li donen un aroma i un gust característics.
Es fa difícil concretar la data exacta en què es va començar a fabricar vermut a Reus i, tot i que la producció es va iniciar a mitjans del segle XIX, es pren com a referència l’any 1882, quan Joan Gili va registrar la primera marca de vermut de Reus. Durant els anys posteriors, més de 30 empreses de la ciutat es van dedicar a la seva fabricació, una competència que va contribuir a l’excel·lent qualitat d’aquest producte. El 1901, va arribar a Madrid el primer vermut de Reus elaborat per la casa ‘Miró i Tarragó’.
Avui en dia diverses empreses es dediquen a la producció de més de 30 marques d’aquest producte, que s’elabora seguint les fórmules tradicionals transmeses generació rere generació i que han contribuït al prestigi i la popularitat del ‘Vermut de Reus’. Reusdigital.cat realitzava fa mesos un reportatge sobre la implantació dels vermuts reusencs a la capital de l'Estat.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics