Divendres, 19 d'Abril de 2024

La URV elaborarà un pla estratègic per reposicionar Reus en l'àmbit comercial i turístic

Els resultats es presentaran durant el mes de juny

08 de Maig de 2015, per ACN
  • Una guia atèn dos turistes russos a Reus, en una imatge d'arxiu

    Reusdigital.cat

L'Ajuntament de Reus ha encarregat al Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de la Universitat Rovira i Virgili (URV) la redacció d'un pla estratègic per reposicionar la ciutat en l'àmbit turístic i comercial. El treball està fent un anàlisi de l'actual situació de la capital del Baix Camp, servirà d'assessorament i proposarà mesures concretes a adoptar -els resultats s'han de presentar durant el mes de juny. Segons ha explicat l'alcalde, Carles Pellicer, l'objectiu és potenciar la promoció d'activitats per tal que la gent vingui a la ciutat a gaudir de l'oci i la vegada pugui comprar. Per això, l'alcalde s'ha fixat com a objectiu principal dotar de més pressupost i competències a l'Agència de Promoció de Ciutat.

El pla estratègic definirà propostes per al sector públic i d'altres de cooperació amb el privat. Des de fa ja un mes, els experts de la URV treballen en una diganosi de l'oferta comercial i de lleure, que es veu condicionada per l'arribada de la Fira Centre Comercial, a finals d'any, i per altres grans centres comercials de l'entorn. En aquesta àrea, els investigadors recolliran aportacions d'empresaris del sector, i a més, es farà recerca de benchmarking, és a dir, la identificació de bones pràctiques en d'altres ciutats mitjanes, que combinin el turisme i el comerç.

El seguiment del projecte suposarà reunions periòdiques entre l'Ajuntament i l'equip de treball per compartir i validar les conclusions dels diferents eixos. Finalment, es contempla la realització d'una jornada per presentar els resultats. En total, el govern municipal ha destinat 11.500 euros per finançar aquest pla estratègic, que també tindrà com un dels punts essencials la creació de sinèrgies entre turisme, comerç i cultura. "Aquests dies tenim el Trapezi a la ciutat, un esdeveniment cultural que també aporta molt als comerciants", ha ressaltat Pellicer.

L'equip tècnic del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci està dirigit per Salvador Anton i coordinat per Jordi Clabaig. En el desenvolupament de les tasques també es comptarà amb el suport del Grup de Recerca en Anàlisi Territorial i Turisme del Departament de Geografia de la URV.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics