Dimarts, 09 de Juliol de 2024

Teresa Gomis presenta un recurs a l'Audiència de Tarragona per la seva detenció 'irregular'

El text presentat al·lega que la primera tinenta d'alcalde va superar les 72 hores de detenció que marca la llei, abans de comparèixer davant del jutge

09 de Maig de 2015, per Redacció
  • Teresa Gomis, a la seva sortida dels jutjats de Reus

    Judit Fernández/ El Punt Avui

La primera tinenta d'alcalde de Reus, Teresa Gomis, ha presentat un recurs davant l'Audiència Provincial de Tarragona en considerar que la seva detenció, en el marc de l'operació Curatio-Cirurgia, va ser irregular. En el recurs, el seu advocat, Pau Molins, indica que es va superar el termini de 72 hores detinguda, com marca la llei, abans de comparèixer davant el jutge. per tot plegat, Gomis reclama l'anul·lació de les tres mesures decretades pel jutge Diego Álvarez de Juan, com són retirada del passaport, prohibició d'abandonar Espanya i una compareixença setmanal.

A Gomis, se li imputen els delictes de blanqueig de capitals, falsedat documental i delictes societaris. Segons informa El Periódico, al recurs s'expliquen "actuacions greument restrictives dels drets fonamentals". I és que la Guàrdia Civil va detenir a la primera tinent d'alcalde el dimarts, 28 d'abril, a les 9 del vespre, i l'auto acordant la seva llibertat no va ser notificat a la defensa fins a les 7 de la tarda, de l'1 de maig. En total, 82 hores que superen el termini màxim de 72. A més, l'advocat Pau Molins incideix en el fet que diversos mitjans de comunicació estiguessin esperant Gomis per gravar-la, un fet que aniria contra la seva reputació.

Ja en el moment de la sortida, Convergència va declarar que la detenció de la primera tinenta d'alcalde era "il·legal i desproporcionada" i anunciava la presentació d'un recurs que ara s'ha produït. La pròpia Gomis explicava que estava molt tranquil·la i que s'havia negat a respondre cap pregunta del jutge, en estar la peça sota secret de sumari.

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges