Dimecres, 04 de Setembre de 2024

Iglesias qüestiona a Tarragona que el balcó d'un ajuntament sigui lloc per 'fer campanya electoral'

El líder de Podemos respon que "un plat és un plat i un ximple és un ximple, amb tots els respectes"

25 de Setembre de 2015, per ACN
  • Pablo Iglesias, líder de Podemos, agafat al faristol de Catalunya Sí que es Pot en un primer pla

    ACN

Pablo Iglesias ha parlat de "l'incident" d'aquest dijous al matí al balcó de l'ajuntament de Barcelona, per la Mercè. Ha criticat que sigui el recent tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, i gent que prové dels moviments socials governant des de fa poc als ajuntaments, qui hagi d'ensenyar "respecte institucional" als polítics de llarga trajectòria. "Potser un balcó no és per fer campanya electoral, i les institucions són per defensar drets i no per fer guerres de banderes", ha dit.

Iglesias creu que ja n'hi ha prou de "prendre el pèl a la gent", a uns ciutadans que "no poden omplir la nevera, que no arriben a finals de més, o que no poden pagar els llibres ja text. Ja n'hi ha prou de prendre la gent per imbècils", ha etzibat.

Si un plat és un plat, "un ximple és un ximple"

Iglesias ha passat també per sobre de les últimes declaracions del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que ha tornat a parlar de la nacionalitat i dels tractats de la UE en cas d'independència en una entrevista a TV Girona.

"Entenc que si Espanya s'identifica amb Aznar i Rajoy, molts catalans lògicament vulguin marxar", ha seguit. Iglesias però els ha fet un prec perquè no marxin i ajudin a expulsar així de la Moncloa Mariano Rajoy. "Això de fer fora al PP no li interessa a Artur Mas, per això ens diu que som el mateix que el PP", ha prosseguit recordant que el candidat de Junts pel Sí va equiparar Iglesias amb Aznar i a ultradreta. "Com un ou i una castanya, un plat és un plat i un ximple és un ximple, amb tots els respectes", ha afirmat.

El filòsof que "a estones lliures" presideix el govern

Qui també n'ha fet burla ha estat el número 2 de Podemos, Íñigo Errejón. "No us confongueu de papereta del canvi, la gent decent i treballadora s'ha de votar a ella mateixa, i no votar els blocs sords", ha apuntat. De fet, ha citat "el famós filòsof" que "a estones lliures fa de president del govern": "Un got és un got, un plat és un plat i una taronja es una gavina disfressada", ha exclamat en intervenir al míting de Catalunya Sí que es Pot a Tarragona.

Els Juans i Carmens d'Iglesias

Iglesias ha explicat una història "imaginària" sobre en Juan i la Carmen, que van "emigrar a qualsevol àrea metropolitana". Iglesias ha explicat que són votants socialistes del 82, que van lluitar per enviar els fills a la universitat i que ara veuen com un torna a casa als pares i una altra se n'ha d'anar a l'estranger. Desil·lusionats, ha seguit Iglesias, pensen en no votar i per això els ha reclamat el suport a Catalunya per "intentar una vida millor". "Juans i Carmens si no voleu que els vostres néts que no coneguin la sanitat pública heu d'anar a votar", ha sentenciat Iglesias.

La barretia d'ERC i la CUP

Finalment, el candidat de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell ha tornat a apel·lar al vot d'ERC i la CUP per investir-los president. "S'ensorren la barretina massa al cap i es tapen els ulls i no veuen la realitat". Per això es hi ha fet veure: "un govern presidit per mi, no farà cap marranada a la CUP ni a ERC, amb Mas les tenen garantides", ha reblat.

Tot plegat, al míting de la candidatura a Tarragona, davant d'unes 1.100 persones, segons l'organització , en què també han intervingut el coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, i els candidats de la llista, Hortènsia Grau i Gerard Bargalló.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

J. A. Carricondo  25 de Setembre de 2015

Fins i tot el paper de l'excusat...

Si algú utilitzes un rotllo amb la bandera bicolor del regne estarien fent política! De bon rotllo, eh!
Menys paraules i més solucions. O, potser no en sabeu!