Aquest divendres 25 de setembre al matí ha tingut lloc un dels actes més tradicionals i multitudinaris de la Festa Major de Vandellòs: la XX Clotxada popular. En el marc d’aquest esdeveniment gastronòmic, celebrat a la Plaça Drs. Gil-Vernet, s’hi han repartit 350 clotxes. D’aquesta manera, els veïns del pobles, dels altres nuclis del municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i d’altres poblacions properes, han esmorzat el que menjaven antigament els pagesos per agafar forces i tornar al tros: un pa buidat parcialment de molla i omplert de vianda feta a la brasa (arengada o llonganissa, tomàquet, ceba, un bon raig d’oli i sal).
Aquest és un plat típic de la zona de les Terres de Mestral, que des de la MIDIT (la mancomunitat que vetlla pel desenvolupament econòmic de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Tivissa i Pratdip) s’està promocionant com a icona gastronòmica d’aquest territori.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics