Dijous, 05 de Setembre de 2024

El PSC demana bonificacions en les taxes a autònoms i empreses de nova creació el primer any

El grup municipal presenta diverses esmenes a les ordenances fiscals per al 2016

08 d'Octubre de 2015, per Redacció
  • Francesc Vallès, en una imatge d'arxiu

    Reusdigital.cat

El portaveu del grup municipal socialista a Reus, Francesc Vallès, posa com a condició al govern, per començar a negociar les ordenances fiscals per l’any entrant, la bonificació del 95% dels impostos als autònoms i les empreses de creació recent en el primer any d’activitat. La esmentada bonificació, segons l’aposta dels socialistes, serà “ampliable el segon any si s’han generat llocs de treball i s’han contractat persones empadronades a Reus”.

A banda d’això el partit polític també ha presentat altres esmenes a la proposta que el govern durà a aprovació en el proper ple. Totes elles giren al voltant de la reactivació de la petita economia i la creació de llocs de treball: “l’acceptació o de la nostra proposta demostrarà si aquests objectius són una prioritat pel govern municipal”. Vallès també ha determinat que tot emprenedor ha de “tenir l’administració local a favor” i l’Ajuntament ha d’oferir “totes les facilitats possible a l’hora d’iniciar una activitat”. 

Dins el conjunt d’esmenes exposades, el PSC ha tret a discurs l’expedient d’ordenances fiscals -que es tractaran dins la Comissió Informativa de Serveis Generals i Econòmics aquest divendres 9 de novembre-, on subratlla la reducció d’un 3% de l’IBI i de la taxa d’escombraries. Amb tot això, Vallès ha titllat d’ “insuficient” el congelar l’ impost de Béns Immobles i reduir la taxa de la brossa un 2% per tal de compensar l’actual desviament entre la pujada d’impostos aplicada per l’Ajuntament en l’anterior mandat. “Ja és hora que el govern repari la pressió fiscal inadmissible que els ciutadans han hagut de suportar en els pitjors anys de la crisi econòmica”, ha dit el portaveu socialista.

Quant a la brossa, proposen un seguit de bonificacions complementàries d’un 25% aproximat  per les aportacions dels ciutadans a la deixalleria municipal. “Els tres objectius que defensem són fomentar el reciclatge, millorar les xifres de recollida selectiva a la ciutat, que és a la cua de tot el Baix Camp i amortir l’augment de la taxa aplicat en els darrers quatre anys”, ha detallat Vallès.

Finalment el grup polític ha fet referència a la supressió de la bonificació pel pagament avançat dels impostos: “Això farà que hi hagi un estalvi de prop de 400.000 euros”, ha avançat el socialista. El PSC no està d’acord amb la rebaixa que proposa el govern i que passa del 4 al 3% de bonificació. “Aquesta mesura només beneficia les persones que es poden permetre pagar per avançat i de cop l’import dels impostos i, en un moment que no hi ha tensions de tresoreria a les arques municipals i en què l’Ajuntament pot aconseguir finançament amb un interès molt per sota del 4%, la mesura no té sentit”, ha dit el portaveu.
El Partit Socialista donarà aquestes esmenes a l’equip de govern per tal d’afregir-les a la proposta definitiva de les ordenances que s’han d’aprovar al Ple de divendres, 16 d’octubre. “El nostre sentit de vot anirà en funció de les esmenes que s’acceptin”, ha finalitzat Vallès.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

JUAN  09 d'Octubre de 2015

así si

Si señor, lo que hay que hacer es que no sean solamente propuestas que sean realidades, este es un buen camino, haber si los políticos se pones las pilas y hacen cosas con valentía, de todas maneras hay que ver que esto si se cumple solamente es un pequeño detalle, hay muchas mas cosas que se podrían conseguir, rebajar lo de las zonas azules, ejemplo en Salou se entregan unas tarjetas por cada coche, furgoneta etc, estas tarjetas son para unas horas gratis ( es un detalle que la población agradece ) en Alcover si llevas el aceite que has gastado para la freidora te hacen un descuento en el recibo de la basura, seguimos con detalles que se agradecen, haber si de una vez los politicos se dejan de marear la perdiz con reuniones, comisiones, votaciones y hacen cosas para el pueblo que es lo que necesita y no pagando el impuesto a los señores del AMI, que dicho sea de paso es una vergüenza, pero para todo lo comentado hay que tener mucha valentia politica y no depender de los partidos actuando siempre con el sentido común que es REUS