Dimecres, 04 de Setembre de 2024

L'executiva local socialista avala l'acord entre PSC, PP i Unió a l'Ajuntament de Tarragona

La formació posa el compliment del programa de govern com a condició 'innegociable' i es desmarca dels populars fora del pacte de governabilitat

01 de Febrer de 2016, per ACN
  • Executiva del PSC de Tarragona

    ACN

Tres hores després d'un "ampli i ric" debat, l'executiva local del PSC de Tarragona ha avalat, aquest dilluns a la nit, el pacte de governabilitat al consistori tarragoní entre socialistes, populars i democristians. Un acord que es formalitzarà demà al matí, i al qual només li mancava el vistiplau del soci majoritari. El primer secretari de la formació a la ciutat, Josep Anton Burgasé, ha exposat després de la reunió que "entenem les raons del grup municipal i de l'alcalde" i "els hem donat confiança". Malgrat això, han posat una condició "innegociable", el compliment del seu programa electoral. Així mateix, Burgasé s'ha desmarcat del PP, "un partit del què ens separen moltes coses des del punt de vista ideològic", en tot allò que quedi fora de l'àmbit de l'acord local.

Segons el primer secretari, en la reunió extraordinària de l'executiva –a qual han assistit unes 25 persones de les més de 30 que la conformen– no ha fet falta passar a votació la qüestió del pacte. Això sí, ha reconegut que "hi ha gent que esta a favor i gent que està en contra" de l'acord, però ha volgut deixar clar que en aquestes qüestions "difícilment hi pot haver unanimitat".

En aquest sentit, ha desmentit que membres de l'executiva hagin mostrat la seva voluntat de dimitir per aquest motiu, i ha destacat que se sent "orgullós" de la trobada d'aquest dilluns, en què "el debat polític ha tingut una alçada molt elevada".

Burgasé també ha aclarit que aquest acord "només té un àmbit local", i s'ha deslligat, especialment dels populars, assegurant que "no tenim cap altre compromís" local –fora del document del pacte–, nacional o estatal amb ells. "Som la força més potent a l'esquerra a la nostra ciutat i estic convençut que ho continuarem sent", ha sentenciat.

El màxim responsable de la formació socialista a la ciutat ha remarcat també que l'execució del seu programa electoral "és la nostra garantia que ningú podrà acusar-nos que haguem variat el nostre camí" que, ha dit, és "invariablement d'esquerres". A tall d'exemple s'ha referit al pressupost municipal –aprovat el 28 de desembre amb el suport de PP i UDC–, amb un "caràcter social" que el document de l'acord també recull, ha manifestat.

Respecte la mà estesa d'última hora que ERC ha ofert aquest matí al PSC, Burgasé l'ha qualificat de "broma", ja que ha arribat "en el moment en què tanquen el ring, a cuita-corrents, quan els companys de l'Ajuntament porten setmanes i mesos, directa o indirectament, formal o informalment, parlant".

Els detalls del pacte de governabilitat, al qual s'ha posat el títol de 'Tarragona és futur', es coneixeran demà dimarts a dos quarts d'onze. La signatura oficial entre les tres formacions, i en la qual es donaran a conèixer els punts de l'acord i el repartiment de carteres, tindrà lloc a la Casa Canals de la ciutat.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Tarragonam'esborrona  02 de Febrer de 2016

Déu meu...

La deriva del PSC ja és irrecuperable. !!!Que a la ciutat de Tarragona, els socialistes pactin amb el PP ens dona mesura de la dissolució i el desgavell de l'ideari(?) d'un partit (català?) (d'esquerres?) que en altres temps acollí personalitats de nivell ideològic i gruix intel·lectual...!!!. Si Pallach, Raventós, M.A. Capmany...aixequessin el cap..És una llàstima, francament. I és de vergonya aliena que encara pretenguin mostrar-se com un partit "Invariablement d'esquerres", faria riure si no fes llàstima. Aquest espai ideològic que durant anys ocupà el PSC a Catalunya inevitablement aviat serà ocupat per altres formacions i el PSC/PSOE passarà a ser una formació residual per a quatre nostàlgics orgànics d'un presumpte i mai convincent federalisme ibèric.
La història avança i el PSC ha quedat enrere